Altını geride bıraktı! Onlarca kat daha değerli! Muazzam yükselişiyle...

Altını geride bıraktı! Onlarca kat daha değerli! Muazzam yükselişiyle...

Altından daha değerli bir maden bulundu! Altından on kat daha değerli olan bu madene sahip olan yaşadı. Değeri 10 bin dolardan fazla! İşte muazzam yükselişiyle o maden...

Herkes tarafından bilinen en değerli maden, tarih boyunca altın olarak kabul edilmiştir. Ancak, altını geride bırakarak dünya çapında büyük bir değere sahip olan yeni bir maden ortaya çıkmış durumda. Bu maden, altının değerini on kat aşıyor.

ALTINDAN DAHA DEĞERLİ MADEN: RODYUM

nowthetimetobuyrhodiumscrap.jpg

Dünya genelinde en değerli madenler arasında başı çeken rodyum, altının ons fiyatı 1850 dolar civarında iken, rodyumun ons fiyatı şu anda 10 bin 300 dolardan daha fazla. Bu muazzam değer farkı, rodyumu altınla karşılaştırdığımızda ne kadar özel bir maden olduğunu gösteriyor.

RODYUMU DİĞER MADENLERDEN AYIRAN ÖZELLİKLER

holding-metal-rhodium-stocks.jpg

Rodyum, oksijenle hızlı bir şekilde reaksiyona girmemesi nedeniyle büyük bir değere sahiptir. Bu benzersiz özelliği, rodyumu korozyona ve oksidasyona karşı dayanıklı bir katalizör olarak kullanılmasını sağlar. Ayrıca, yüksek erime noktası olan 1965 santigrat dereceye sahip olması, rodyumu diğer platin grubu metalleri olan platin, paladyum, osmiyum, iridyum ve rutenyumdan ayırır.

RODYUMUN BULUNDUĞU ÜLKELER

Rodyum ayrıca su ve hava sıcaklıklarına dayanma özelliği ile asitlere karşı yüksek direnç gösterir. Bu özellikleri, rodyumu araba endüstrisinde, uçak yapımında, elektrik kontaklarında ve yüksek sıcaklık termokuplü ile direnç tellerinde kullanılabilir kılar. Bu çok yönlü maden, birçok endüstri için vazgeçilmez bir malzemedir.

Rodyumun nadir bulunan bir maden olduğu göz önüne alındığında, genellikle Güney Afrika ve Rusya gibi ülkelerde üretilir. Ayrıca, bakır ve nikel cevherlerinin rafinesi sırasında yan ürün olarak ortaya çıkabilir. Dünya genelinde yıllık ortalama 16 ton rodyum üretilirken, rezervlerin yaklaşık 3 bin ton olduğu tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN