Altınlar devletten! İşte filenin sultanlarının alacağı ödüller: Dünya onları konuşuyor

Altınlar devletten! İşte filenin sultanlarının alacağı ödüller: Dünya onları konuşuyor

Kadın Voleybol Milli Takımı, dün oynanan Sırbistan karşılaşmasını galibiyetle tamamlayarak Avrupa Şampiyonluğu'nu kazandılar! İşte bu gururu yaşatan sporcularımıza verilecek ödül de merak konusu oldu! İşte filenin sultanlarının alacağı ödüller...

Kadın Voleybol Milli Takımı, dün oynadıkları Sırbistan karşılaşmasını kazanarak Avrupa Şampiyonası'nı kazandılar! Şimdi gözler, bu büyük başarıya imza atan sporcularımızın alacakları ödüllere çevrildi. İşte filenin sultanlarının kazanacağı ödüller...

500 BİN EUROLUK ÖDÜL FEDERASYONA

iste-filenin-sultanlari-nin-kazandigi-para-odulu-9758.jpg

Türkiye Voleybol Federasyonu'na ulaşan 500 bin Euro'yu (yaklaşık 14 milyon TL), Filenin Sultanları olarak anılan milli voleybol takımı kazandı. Takım, önce Milletler Ligi ardından da Avrupa Şampiyonası'nda zafer kazanarak Türkiye'yi büyük bir mutlulukla doldurdu. Sırbistan'ı 3-2 mağlup eden bu voleybolcular, manevi başarıların yanı sıra maddi bir ödülün de sahibi olacak.

SULTANLAR 2100 ADET CUMHURİYET ALTINI ALACAK

a-milli-kadin-voleybol-takimi-aa-2102958-1200x675.jpg

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Spor Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik," milli voleybolcuların alacakları ödülleri belirliyor. Yönetmeliğin 7. maddesine göre, takım sporlarında Avrupa Şampiyonluğu kazanan her bir sporcuya 150 Cumhuriyet Altını'na karşılık gelen Türk Lirası ödülü verilecek. Bu doğrultuda, milli takımda yer alan 14 sporcu, toplamda 2100 Cumhuriyet Altını ödül alacak. Şu anda bir Cumhuriyet Altını yaklaşık 11 bin lira değerindedir. Bu nedenle her bir milli voleybolcu, yaklaşık 1 milyon 650 bin lira başarı ödülü alacak. Toplamda 14 voleybolcu arasında paylaşılacak ödül miktarı ise 23 milyon 100 bin lira olacak.

Kadınlar Voleybol Milli Takımı'nın zaferi, Avrupa Şampiyonu olmalarıyla taçlandı. İşte ödül alacak milli voleybolcular: Gizem Örge, Simge Aköz, Cansu Özbay, Melissa Vargas, Ayça Aykaç, Hande Baladın, Derya Cebecioğlu, Elif Şahin, Eda Erdem (kaptan), Saliha Şahin, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, İlkin Aydın ve Ebrar Karakurt.

MİLLİ TAKIM BAŞANTRENÖRÜ SANTARELLİ 30 CUMHURİYET ALTINI ALACAK

gter.jpg​​​​​​​

Ayrıca, yönetmeliğ​​​​​​​e ​​​​​​​göre sporculara verilecek ödülün en fazla yüzde 40'ı antrenörlere verilecek. Bu miktarın yarısı baş antrenöre, kalanı ise diğer antrenörlere eşit olarak dağıtılacak. Bu nedenle Kadın Voleybol Milli Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, 30 Cumhuriyet Altını başarı ödülü alacak, yaklaşık 330 bin TL değerinde. Bu ödül de 330 bin lira olarak yardımcı antrenörlere dağıtılacak. Oyuncu ve teknik ekip toplamda 2160 Cumhuriyet Altını'na karşılık gelen 23 milyon 760 bin lira ödül alacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN