Anıtkabir'de 'şeriat' sloganına dokuz yıl

Anıtkabir'de 'şeriat' sloganına dokuz yıl

Anıtkabir’de "Yaşasın şeriat, kahrolsun Cumhuriyet, Cumhuriyet yıkılacak, şeriat gelecek" diye slogan attığı için 2 Ocak (2024)'te tutuklanan Yaşar Toprak hakkındaki iddiaları doğruladı. Yaşar Toprak hakkında dokuz yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'ncü yıl kutlamaları sürerken Anıtkabir’de "Yaşasın şeriat, kahrolsun Cumhuriyet, Cumhuriyet yıkılacak, şeriat gelecek" diye slogan atan Yaşar Toprak tutuklanmıştı. Yaşar Toprak hakkında hazırlanan iddianamede Toprak’ın mahkemedeki ifadesinde, “Emniyette kısmen ifade vermiştim ve susma hakkımı kullanmıştım. Anıtkabir’e ziyaretçi kapısından girerek ‘Yaşasın şeriat, kahrolsun Cumhuriyet’ ve sağ işaret parmağımı kaldırarak ‘Yaşasın şeriat, kahrolsun Cumhuriyet’ şeklinde sözler söyledim.” dediği belirtildi.

"DARBEDİLDİM"

Odatv'nin haberine göre, Toprak gözaltına alınırken darp edildiğini iddia ederek, “Ben buraya çizilmiş bir senaryo ile geldim. Karakolda ilk başta çok iyi davrandılar. Ta ki elinizdeki evrakları imzalamadığım için sert davranmaya başladılar. Polisler psikolojik hastaymışım gibi davrandı.” diye konuştu.

9 YIL HAPİS TALEBİ

Anıtkabir’de “Yaşasın şeriat, kahrolsun Cumhuriyet, Cumhuriyet yıkılacak, şeriat gelecek” diye slogan attığı için tutuklanan Yaşar Toprak hakkında dokuz yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN