Ankara, Bolu, Kastamonu… Herkes bunun için oraya gidiyor! Bir kez giden ise her gün gitmek istiyor

Ankara, Bolu, Kastamonu… Herkes bunun için oraya gidiyor! Bir kez giden ise her gün gitmek istiyor

Ankara, Bolu, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum hiç düşünmeden soluğu burada alıyor. Herkes bunun için oraya gidiyor. Bir kez giden ise her gün gitmek için can atıyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin dört bir yanında farklı lezzetler sofraları süslerken Çankırı'ya ait en özel yemekler herkes tarafından beğenilerek tüketiliyor. Türkiye'nin en gözde şehirleri arasında yer alan Çankırı yaz aylarında ziyaretçilerin akınına uğruyor. Çankırı'nın doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfak kültürü de oldukça dikkat çekiyor. Çankırı'da tadına bakmadan dönemeyeceğiniz bu lezzetler listenin ilk sırasına yerleşecek.

sarimsakli-et.jpg

Sarımsaklı Et

Çankırı'ya özel bir lezzet olan sarımsaklı et tescilli lezzetler arasında yer alıyor. Kırmızı et ve sebzenin uyumunu sunan bu yemek şehrin en meşhur lezzetlerinden biridir. Hızlı bir şekilde hazırlanmasının yanı sıra lezzeti ile de ön plana çıkıyor.

yaren-guveci.jpg

Yaren Güveci

Domates, patlıcan, soğan ve kuşbaşı etin birleşmesinden elde edilen yaren güveci Çankırı'nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Çankırı mutfağının en özel lezzetlerinden olan yaren güveci sizin de favoriniz olacak.

ince-ekmek-muskasi.jpg

İnce Ekmek Muskası

Çankırı'nın hamur işi lezzetleri arasında en bilineni ince ekmek muskası oluyor. Az malzeme ile hazırlanan gözlemeyi andıran bir yapıya sahip olan bu lezzet peynirli, kıymalı ya da patatesli olarak tüketiliyor. Üçgen şekilde katlanarak pişirilen bu lezzet hamur işi severlerin de tercihi oluyor.

yazma-corek.jpg

Yazma Çörek

Çankırı'da sevilerek tüketilen lezzetler arasında yer alan yazma çörek çay saatlerinin vazgeçilmez de oluyor. Kat kat açılan mayalı hamur içerisine tereyağı ve ceviz serpiştirilerek tüketilen bu lezzet misafirlerinizi ağırlamak için vazgeçilmez bir tarif olacak.

kul-coregi.jpg

Kül Çöreği

Közde pişirilen ve farklı bir lezzet sunan kül çöreği hem hazırlanışı hem de tadıyla dikkat çekiyor. Çay saatlerinin vazgeçilmez yiyeceği olacak kül çöreği altın günlerinde de sıklıkla tüketiliyor.

mikla.jpg

Mıkla

Sabah kahvaltılarına sağlıklı bir alternatif arayanlar mutlaka bu mıklayı denemeli. Özel baharatlarla elde edilen bu lezzet yöresel mutfakta ise önemli bir yere sahiptir. Çankırı'ya gittiğinizde mutlaka denemeniz gerekiyor.

tatar-hamuru-corbasi.jpg

Tatar Hamuru Çorbası

Çankırı'nın sevilen lezzetleri arasında yer alan Tatar hamuru çorbası, erişte, Mercimek ve tereyağı ile elde edilen mükemmel bir çorba olarak biliniyor. Hem besleyici hem de son derece doyurucu olan bu çorbayı Ramazan'da da bol bol tüketebilirsiniz.

nokul-1.jpg

Nokul

Geleneksel hamur tatlıları arasında yer alan nokul tahin, ceviz ve kuru üzümün hamur arasına serpiştirilerek yapılan bir tarif olarak biliniyor. Hafif şekerli tadı hem yerken baymıyor hem de tatlı ihtiyacınızı karşılıyor.

bazlama-1.jpg​​​​​​​

Bazlama

Çankırı denildiğinde tabii ki de akla ilk gelen bazlama oluyor. Odun ateşinde pişirilen muazzam bir ekmek çeşidi olan bazlama sıcak ve puf puf görüntüsüyle de hayran bırakıyor. Sıcak sıcak içerisine sürülen tereyağı ile mükemmel gidiyor.

hameyli.jpg​​​​​​​

Hameyli

Yapımı son derece meşakkatli olan hameyli şerbetli bir tatlı olarak biliniyor. Baklava hamuru gibi açılan incecik hamurun içerisine ceviz koyulduktan sonra üçgen şekilde sarıp katlanarak fırında pişirilen bu tatlı şerbet ile buluştuğunda enfes bir lezzet sunuyor.

yumurta-tatlisi.jpg

Yumurta Tatlısı

Çankırı'nın lezzet dünyasına özgü bir tarif olan yumurta tatlısı Un, yumurta, tuz ve irmik ile yapılan şerbetli bir tatlıdır. Yumurta severlerin bayılarak tüketeceği bu tarifte yumurta kokusunu da oldukça fazla hissedeceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN