Ankara için kabus bitiyor! Meteoroloji sevindiren tarihi aylar sonra açıkladı: Bugünleri gördük nihayet

Ankara için kabus bitiyor! Meteoroloji sevindiren tarihi aylar sonra açıkladı: Bugünleri gördük nihayet

Ankara hakkında kritik uyarılardan bahsedilirken uzman isim müjdeyi verdi. Aşırı sıcak geçen bir yaz mevsiminin ardından hafta sonu havaların yeniden ısınması bekleniyordu. Kavurucu sıcakların etkili olması öngörülen 8 ilde sarı kodlu uyarı paylaşıldı. Peki uyarılar hangi iller için geçerli? İşte tüm detaylar...

Yaz mevsimlerinin sona ermesiyle birlikte uzman isimlerden müjdeli haberler gelmeye başladı. Meteoroloji uzmanı Cengiz Çelik tarafından paylaşılan bilgilere göre ülke genelinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Yaz aylarında yaşanan yüksek sıcaklıklar sıcak hava dalgalarıyla birlikte artmaya devam ederken Balkanlar'dan gelen serin hava dalgası etkisini gösterecek.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Sıcaklıkların mevsim normallerine yaklaşacağının bilgisi paylaşıldı. Sağanak yağışların özellikle batı ve kuzey bölgelerinde hafta sonu etkili olması bekleniyor. Güney Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin güneyi dışında yurt genelinde yağış bekleniyor. Yağışları 3 gün aralıklarla devam edeceğini belirtirken salı gününden itibaren yağışların azalacağı bilgisi verildi.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 - 7 derece üzerinde yer almasıyla birlikte serin hava dalgasının etkisiyle mevsim normallerinin 3 - 4 derece üzerine kadar düşmesi bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan sıcaklıklar kadar bunaltıcı olmaması tahmin ediliyor. Yurt genelinde yağışların olacağını belirten Çelik, havaların serinleyeceğini ifade etti.

detay-meteoroloji-oybw-cover.webp

8 İLDE SARI KODLU UYARI

Kuvvetli yağış beklenen bölgeleri paylaşan Çelik, cumartesi günü itibariyle batı iç bölgelerinde; Ege Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında öğle saatlerinde kuvvetli yağışlar görülebilir. Cumartesiyi pazar gününe bağlayan gece ise Orta Karadeniz, Samsun, Odu çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bölge halkına oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle uyarılar yapılıyor.

Meteoroloji uzmanı tarafından Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Konya, Kütahya ve Uşak için sarı kodlu uyarı paylaşıldı.

1591509779681-saganak.jpg

ANKARA, İZMİR VE İSTANBUL YAĞIŞ BEKLENTİLERİ

Hava durumuna dair açıklamalarda bulunan Çelik, Ankara'da cumartesi günü akşam saatlerinde sağanak yağış beklentisini paylaştı. Yağışların ise salı günü itibariyle son bulacağını ifade etti.

İstanbul için ise cumartesi günü kuzey ilçelerinde yağış beklerken, Karadeniz taraflarındaki ilçelerinde akşam saatleri sağanak geçişler bekliyor. Pazar günü gök gürültülü sağanak yağış tahminin de bulundu. Pazartesi günü ise yağış beklentisinin olmadığını söyledi.

İzmir'de ise sadece pazartesi günü kısa süreli bir yağış geçişinin olduğunu, bu beklenti dışında bir durumun yaşanmayacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN