Ankara, İstanbul, İzmir planlarınızı yapın! Hafta sonuna çiçek gibi hava geliyor: Akdeniz hattı o dereceleri görecek

Ankara, İstanbul, İzmir planlarınızı yapın! Hafta sonuna çiçek gibi hava geliyor: Akdeniz hattı o dereceleri görecek

Yeni yıla girmemize sayılı günler kala artık kara kışın bastırması beklenirken, Meteorolojiden şaşırtan bir haber geldi. Ankara, İstanbul, İzmir planlarınızı yapın! Hafta sonuna çiçek gibi hava geliyor. İşte, meteorolojiden gelen sıcaklıklar artacak müjdesi…

Yeni haftada yurt geneli az bulutlu açık bir havaya şahitlik edecek. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrederken, Artvin ve çevrelerinde kuvvetli yağış etkili olacak.

BAHAR HAVASI GELİYOR

Herkes yılbaşıyla birlikte kar yağışı da gelir diye beklerken kimsenin ummadığı haber Hava Forum’dan geldi. Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda, "Afrika'dan ılık hava yurdumuza doğru yola çıktı. Akdeniz hattı 23-24 dereceleri görebilir. 5-6 gün yağmur yok, bol güneş var. Yeni haftada Nisan-Mayıs ayına geri dönüyoruz" ifadelerine yer verildi.

bahar-havasi.jpg

TRT Haber’in bildirdiğine göre de yurt genelinde bu hafta yağış beklentisi yok. Hava sıcaklıkları hafta boyunca mevsim normallerinin 3 ila 4 derece üzerinde olacak. İç ve batı kesimlerde az bulutlu, açık bir havanın etkili olacağını söyleyen Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yağışların Doğu Karadeniz ile Kıyı Ege’de aralıklar ile görülebileceğini belirterek "Artvin çevrelerindeki yağışın kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasını bekliyoruz" dedi.

bahar-havasi-geliyor.jpg

3 BÜYÜKŞEHİRDE SICAKLIKLAR ARTIYOR

İstanbul, Ankara ve İzmir için de hava durumu değerlendirmesi yapan Çelik şunları söyledi:

İstanbul ve Ankara'da yağış beklenmiyor. Ankara’daki en yüksek sıcaklık 11-12 derece, İstanbul’da ise 15-16 derece olacak. İzmir'de ise çarşamba kısa süreli sağanak var. Üç gün boyunca sıcaklıklar ortalama 17-18 derece civarında seyredecek.

Hafta boyunca özellikle gece ve sabah saatlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimlerde sis ve pus görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN