Ankara, İstanbul, İzmirliler salı habersiz uyuyup çarşamba sabahı böyle uyanacak! Yeni hava akımına hazırlanın

Ankara, İstanbul, İzmirliler salı habersiz uyuyup çarşamba sabahı böyle uyanacak! Yeni hava akımına hazırlanın

Meteoroloji uzmanları, Türkiye’nin salı günü Afrika’dan gelen yeni bir hava akımıyla karşılaşacağı konusunda uyarılarda bulundu. Bu defa, sıcaklık artışına neden olan önceki hava sistemlerinden farklı olarak, ülke genelinde toz taşınımı yaşanacak. Salı ve Çarşamba gününe dikkat!

Türkiye, son zamanlarda Afrika’dan gelen hava sistemlerinin etkisi altında kaldı, bu sistemler genellikle ülkede sıcaklıkların artmasına yol açtı. Ancak, son sıcaklık dalgasının ardından, şimdi de Afrika üzerinden gelen çamur ataklarıyla karşı karşıya kaldık..

img-3756.jpeg

Meteoroloji kaynaklarına göre, salı günü Türkiye, Afrika üzerinden gelen yeni bir toz dalgasıyla karşılaşacak. Bu durum, özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde çamur yağmurlarına neden olabilir.

Hava Forum’un yaptığı açıklamaya göre, vatandaşlara araçlarını yıkamamaları ve camları silmemeleri tavsiyesinde bulunuldu. Bu uyarı, ülkenin üst üste Afrika tozuna maruz kalacağı ve bu durumun araçlar üzerinde çamur birikintilerine neden olabileceği gerçeğinden kaynaklanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN