Ankara'da durum ciddi! Beyaz felaket uyarısı: Çarşamba gecesi başlayacak ertesi güne kadar kenti teslim alacak

Ankara'da durum ciddi! Beyaz felaket uyarısı: Çarşamba gecesi başlayacak ertesi güne kadar kenti teslim alacak

Meteorolojik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Ankara için acil uyarı verildi. Çarşamba gecesi başlayacağı ve ertesi güne kadar tüm kentin beyaz felaketin etkisi altında kalacağı öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Mart ayına girmemizle beraber kış mevsimini geride bırakırken bu kış ülke genelinde beklenen yağışlar görülmedi. Öyle ki Şubat ayının son günlerinde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyrederken milyonlarca vatandaş kışın kar yağışı olmadan bitmesinden dolayı oldukça mustaripti. Son günlerde ise bazı bölgeler için yağış uyarıları gelirken meteorolojik kaynaklar “Ankara’da durum ciddi” diyerek uyarıda bulundu. İşte meteorolojik kaynaklardan gelen uyarılar…

1-012.jpg

KIYI KESİMLERDE SAĞANAK İÇ KESİMLERDE KAR

Emekli Meteoroloji Bölge Müdürü “Meteoroloji Murat” isimli sosyal medya hesabı üzerinden hava durumuna ilişkin paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Yaptığı son paylaşımda kar yağışına dikkati çeken uzman isim yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde iç kesimlerde ise çarşamba gecesi kar şeklinde olacağı tahminlerini paylaştı. Öte yandan ankara'da dahil olmak üzere birçok Anadolu şehrinde kar yağışı ihtimalinin olduğunu söyledi. Uzman isim, “Cuma günü de sistem tekrar yenileniyor Kar ve soğuklar için dikkat edelim zirai don önemli” diyerek uyardı.

2-001.jpg

“HAVA SICAKLIĞI 15 DERECE AZALACAK”

Meteoroloji Uzmanı Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı havanın 20-25 Mart arasında etkili olacağını paylaşarak, şu ifadelere yer verdi:

“Mart ayı kış havası şartları için önemli bir ay olduğunu hatırlatacak Ülkemizde yarın Çarşamba gününden itibaren hafta sonu dahil kış havası şartları görülecek.

Balkanlar üzerinden gelecek Soğuk ve Yağışlı hava 20 Mart-25 Mart arasında etkili olacak Hava sıcaklığı 15 C azalacak...”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN