“Ankara'da sıkıntı büyük” diyerek duyurdu! Büyük felakete ramak kaldı! 10 ay içerisinde…

“Ankara'da sıkıntı büyük” diyerek duyurdu! Büyük felakete ramak kaldı! 10 ay içerisinde…

Türkiye'nin en kalabalık şehirleri arasında yer alan Ankara'da kriz her geçen gün büyümeye devam ediyor. Uzmanlar Ankara'da sıkıntının büyük olduğunu belirterek 10 aylık bir süre olduğunu aktardı. İşte tüm detaylar…

Hem de dünyada su krizi büyürken büyük şehirlerden sinyallerde gelmeye başladı. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü( ASKİ) tarafından yapılan açıklama felaketin habercisi oldu. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Oktay Başkaya, 9.30 10 ay yetecek su bulunduğunun altını çizdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin suya zam iddialarını da yalanlayan Başkaya, kademeli su tarifesine geçileceğini işaret ederek vatandaşların %90'nın durumundan etkilenmeyeceğinin altını çizdi. İşte tüm detaylar…


ANKARA'DA SİNYAL VERDİ

Türkiye'de aşırı sıcaklar etkisini gösterirken barajlardaki doluluk oranları da sinyal vermeye başladı. Ağustos ayı sonuna doğru görülen yağışlar Barajlarda etkisini gösterse de Ankara'da 10 aylık su kaldı belirtildi. Eski verileri kapsamında kente su sağlayan 1 milyar 585 milyon 393 metreküp hacimli barajlarda genel doluluk miktarının 28 Ağustos 2022 tarihinde 602 milyon 225 bin metreküp ile yüzde 37,99 olarak ölçüldüğü kayda geçti. Aynı tarihte 2023 yılına baktığımızda ise barajlardaki doluluk oranının 655 milyon 90 bin metreküp yükselerek %41,32'ye yükseldiği duyuruldu.

baraj-ankara.jpg

SU SEVİYESİ YÜKSELDİ


Ankara'da içme suyu sağlayan Çamlıdere, Kurtboğazı, Kesikköprü, Eğrekkaya, Peçenek, Türkşerefli, Uludere, Akyar, Çubuk 2, Kavşakkaya ve Elmadağ Kargalı barajlarının aktif olarak kullanıldığı belirtilirken bugün itibariyle güncel su miktarının 466 milyon 133 bin metreküpe yükseldiği aktarıldı. ASKİ Genel Müdürü Başkaya, Ankara'nın içme suyunun ve kullanım suyunun barajlardan karşılandığını belirterek geçtiğimiz seneye göre Barajlarda 55 milyon metreküp fazla su bulunduğunu söyledi. Ankara'da barajlardaki doluluk oranı 9 buçuk -10 ay olarak kayıtlara geçti. Şimdilik yeterli miktarda su olduğu belirtilirken ilerleyen süreçte yağışların olmaması durumunda büyük bir sıkıntının meydana geleceği belirtildi. Barajlardaki doluluk oranları hakkında açıklamalarda bulunan Başkaya açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı:

ankara-su-baraj.jpg

"Önümüzde bir kış mevsimi var. Bu kış mevsiminin verimli mi kurak mı geçeceği hakkında bir bilgimiz yok. Özellikle içme ve kullanma suyuyla halı, araç yıkaması yapmamaları gerekmekte. Kırsalda, merkezde bağ-bahçe sulamalarını vahşi şekilde değil, başka kaynaklarla yapmaları, başka kaynakları yoksa damlama ve sulama sistemleriyle kullanmaları daha uygun olacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN