Ankaralının bitmek bilmez çilesine köklü çözüm! 400 kapasiteli dev proje! Ankara'nın yeni yaşam merkezi olacak

Ankaralının bitmek bilmez çilesine köklü çözüm! 400 kapasiteli dev proje! Ankara'nın yeni yaşam merkezi olacak

Ankaralının bitmek bilmez çilesine köklü çözüm geliyor. Yer bulamadım diye sokak sokak dolaşmanıza gerek kalmayacak. Ankara'ya yeniden kazandırılıyor. Tam 400 kapasiteli dev proje için nefesler tutuldu. İşte tüm detaylar…

Altındağ Belediyesi eski hizmet binasının bulunduğu bölgede yapılan tarihi dönüşümü tek tek inceledi. Tarihin eski yüzünü gözler önüne seren Altındağ Belediyesi, Samanpazarı Meydanı’nı yeniden kente kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “ çok değerli bir meydan kazandıracağız” sözleri ile proje detaylarını paylaştı. Cumhuriyetin ilan edildiği Altındağ'da Türkiye yüzyılına yakışır bir çalışma diyerek detayları aktaran Balcı, “Samanpazarı Meydanı'nın adı tabelalarda vardı ama ne yazık ki kendi yoktu. Çalışma tamamlanınca tarihi değeri gün yüzüne çıkacak ve Ankara'ya yakışır bir meydan olacak.” sözlerini dile getirdi.

YAŞAM MERKEZİ OLACAK

Göreve başladıkları Gündem bu yana tarihi ve kültürel değerlere sahip çıktıklarını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Samanpazarı Meydanı’nın gerçekleştirdiği çalışmalardan yalnızca bir tanesi olduğunu belirtti. Tarihi bölge görünümüne zarar veren eski belediye binasının yıkılarak kaldırıldığını ifade eden Balcan, vatandaşların nefes alabileceği güzel bir meydan oluşturulduğunu söyledi.

samanpazari-meydani-projesi.jpg

Yeşil doğa ile iç içe zamanlı keyif geçirilebilecek alan oluşturulduğunu aktaran Balcı, yalnızca bir meydan değil yaşam merkezi oluşturduklarını söyledi. Bölgede bulunan üniversiteyi işaret eden Balcı, üniversite öğrencilerinin gelip kullanabileceği kütüphane ve belediye hizmet noktası bulunacağını da söyledi.

altindag-belediye-binasi-yikildi.jpg

ARAÇ SORUNUNA KÖKLÜ ÇÖZÜM

Samanpazarı Meydanı projesi ile birlikte tarihi bölgenin en büyük probleminin de çözüldüğünü ifade eden Balcı, Ankara Kalesi ve Hamamönü Bölgesi'nin en büyük problemi olan otopark sorununa da çözüm getirildiğini aktardı. Balcı, “Burası Ankara Kalesi ve Hamamönü bölgesinin en büyük problemi olan otopark sorununa da çözüm getiriyor. Yeşil alanın altına, yaklaşık 400 araç kapasiteli, kapalı bir otopark yaptık. İnsanlar bu anlamda rahat edecek. Buraya tur otobüslerinin de park edilebileceği cepler oluşturacağız. Bölgeyi gezmeye gelenlerin olduğu tur otobüslerine de büyük kolaylık olacak. Hareketlilik arttıkça bölge esnafımız için de ayrı bir canlılık oluşacak inşallah…” sözlerine dile getirdi.

samanazari-projesi.jpg​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN