Ankara'nın göbeğinde saklı kalmış cenneti! Görenler hayran kalıyor! Suyunun şifası da dillerde dolanıyor

Ankara'nın göbeğinde saklı kalmış cenneti! Görenler hayran kalıyor! Suyunun şifası da dillerde dolanıyor

Başkentliler Ankara’nın tadını burada alacak. Birçok kişinin buradan haberi dahi yok. Bir keşfeden sürekli buraya gitmek isteyecek. İşte Ankara’nın göbeğinde saklı kalmış cennet…

Ankaralılar buranın hayaliyle yatıp kalkacak. Ankara merkezden ufak bir yolculukla gizli kalmış bir cennete ulaşmak çok kolay olacak. Türkiye'nin farklı noktalarında görülmeye değer bir çok güzellik bulunurken burayı Ankaralılar bile bilmiyor. İşte Ankara’nın göbeğinde saklı kalmış cennet…


ANKARA'NIN SAKLI CENNETİ

Nallıhan’ın güzelliklerine güzellik katan bu yer birçok kişi tarafından bilinmiyor. Ankara'nın önemli bir mesire alanı olarak bilinen bu yer Ilıca Şelalesi olarak anılıyor. Ankara'ya 180 kilometre mesafede bulunan Ilıca Şelalesi Göynük yolu üzerindeki Karacasu Köyü’nde Sırçalı Dağı eteklerinde yer alıyor. Sırçalı dağının zirvesinde Kuzeybatı yönünde iki dönüm Çayırlı kaplı bir düzlükte bulunan bu yer kamp ve çadır alanlarını da içerisinde barındırıyor. Yakınında bulunan 36 derece sıcaklıktaki su çayırlığın ortasından kıvrılarak geçip 50-60 metre yüksekten dere yatağına dökülüyor.

uyuzsuyu-selalesi.jpg

HASTALIKLARA ŞİFA OLUYOR

Son yıllarda bazı cilt hastalıkları bulunan kişilerin suyu denediğinde mantar ya da kaşıntı gibi problemlere iyi geldiğini de söylüyor. Bu nedenle buraya gelen birçok kişi bidonlarla doldurdukları suları evlerine götürüyor.


Nallıhan'a 30 kilometre uzaklıkta yer alan Ilıca Şelalesine iki ayrı yoldan ulaşım sağlanıyor. İlk alternatif Kadıköy Çulhalar üzerinden olurken ikinci alternatif ise Uluhan'a giderken Karacasu'dan saparak ulaşım sağlanabiliyor.


Çuhalar köyünden başlayıp Ilıca Şelalesi'ne uzanan 3 zorluk derecesindeki yürüyüş parkuru ise 3 saatlik bir doğa yürüyüşünün ardından mükemmel bir cennete ulaştırıyor. Orman yolundan arabayla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Şelalenin yollarının bozuk olduğunu daha hatırlatmak gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN