Ankara'nın yeni tren hattı yarın açılıyor! Bilet fiyatları belli oldu: Her gün aralıksız 6 sefer yapacak

Ankara'nın yeni tren hattı yarın açılıyor! Bilet fiyatları belli oldu: Her gün aralıksız 6 sefer yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi! Ankara'nın yeni tren hattı yarın açılıyor! Ulaşım süresi 45 dakikaya düşüyor! Bilet fiyatları belli oldu! Her gün aralıksız 6 sefer yapılacak...

Demir yolları sektöründe yapılan önemli atılımlar ve iyileştirmeler, Türkiye'nin ulaşım altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Ankara-Kayseri-Kars güzergahında hizmete başlayacak olan Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni, vatandaşlara konforlu bir seyahat imkanı sunacak.

‘HER GÜN ARALIKSIZ 6 SEFER YAPACAK’

Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni yarın sefere başlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demir yollarını devlet politikası olarak ele aldıklarını belirtirken, tren seferlerinde bilet fiyatlarını da en uygun düzeyde tuttuklarını vurgulayarak "İnsanımız trenle yapılan seyahatin konfor ve güvenine alıştı. Bizler de vatandaşlarımızın konforu, vatandaşımızın güveni için Türkiye'nin dört bir yanını demir yolu ağlarıyla birleştirmeye, yeni tren seferleriyle vatandaşlarımızı buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Uraloğlu TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü tarafından işletilen ve Ankara-Kayseri-Kars güzergahında yer alan Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni'nin yarın hizmete gireceğini bildirerek "Her gün aralıksız 6 sefer yapacak olan trenlerimizle vatandaşlarımız Ankara-Elmadağ arasında konforlu yolculuk etme şansı bulacak" şeklinde konuştu.

ANKARA-ELMADAĞ BÖLGESEL TRENİ BİLET FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Bakan Uraloğlu, demir yolları için 57 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek "Demir yollarına yaptığımız yatırımların sonuçlarını da aldık. Artık vatandaşlarımız seyahatlerinde demir yollarını tercih etmeye başladı. Vatandaşlarımızın isteğiyle son dönemde birçok hatta yeni sefer başlattık. Bunların en sonuncusu da Ankara-Elmadağ arası yeni seferlerimiz oldu"

Uraloğlu Bölgesel Trenin 136 koltuk kapasiteli olduğu ve dizel setlerden oluştuğu belirtilirken şu ifadelere yer verdi: "Tren, her gün Ankara'dan 06.10, 12.25 ve 17.40 saatlerinde, Elmadağ'dan Ankara'ya ise 07.20, 13.30 ve 18.55 saatlerinde hareket edecek. Hareket saatleri vatandaşların ihtiyacına göre belirlendi. Seyir süresi ise 40 ila 45 dakika olacak. Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni sadece Kayaş İstasyonu'nda bir dakikalık bekleme yapacak. Tren seferlerinde bilet fiyatlarını da en uygun düzeyde tuttuk. Tam parkur ücretini 55 lira, diğer istasyonlar için ise 40 lira olarak belirledik."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN