Ankara’ya 3 İstanbul’a 4 saat uzaklıkta! 4 mevsimde tadı başka! En kısa zamanda gidilecek yerler arasına eklendi

Ankara’ya 3 İstanbul’a 4 saat uzaklıkta! 4 mevsimde tadı başka! En kısa  zamanda gidilecek yerler arasına eklendi

Büyük şehirlerin yorgunluğu ve stresini atmak isteyenler soluğu burada alıyor. Ankara'ya 3 İstanbul'a ise yalnızca 4 saatlik mesafede bulunuyor. Hafta sonunun tüm yorgunluğu bir anda uçup gidecek. İlk fırsatta gidilmesi gereken yerler arasına çoktan eklendi. İşte tüm detaylar…

Doğa ile iç içe huzurun tadına varmak isteyenler hem yakın hem de yeşillikler arasında muhteşem yerlerin tadını çıkarmak istiyor. Hem Ankara'ya hem de İstanbul'a yakınlığı ile herkesin gözdesi olan Bolu, Yedigöller Milli Parkı ile herkesi büyülüyor. Bolu şehir merkezine 42 kilometre uzaklıkta yer alan Yedigöller Milli Parkı yürüyüş yapma fırsatının yanı sıra zengin flora ve fauna çeşitliliği ile de doğa tutkunlarının dikkatinde yer alıyor. Park içerisinde yer alan ormanlık alanlar bir bir göletler ve yürüyüş parkurlarının yanı sıra trekking tutkunları da hafta sonu soluğu Yedigöller'de alıyor. Gezip dönebileceğiniz gibi parkta konaklamak için de birçok farklı alan bulunuyor. İşte tüm detaylar….

TARİHİN İZLERİNİ TAŞIYOR

Doğa ile bütünleşik bir şekilde tüm güzelliğini ziyaretçilere sunan Yedigöller, köy yeri mevkiinde Bizans dönemine ait kalıntıları da barındırıyor. Eskiden bölgede oldukça fazla yerleşim yeri olduğu bilinirken jeolojik oluşumlar da jeoturizm açısından uzmanların dikkatinde yer alıyor.

yedigoller.jpg

YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI'NDA NELER YAPILIR?

1. Doğanın kalbinde bol oksijenli yürüyüşler

2. Masalsı güzellikte fotoğraf kareleri

3. Patika yollardan geçerek ulaşacağınız şelaleler

4. Birbirinden güzel 7 göl

5. Gülen kayalar

6. Pisagor ağacı

7. Büyüleyici manzaraların tadına varacağınız seyir terasları

8. Yüzlerce ağaç ve bitki türünü yakından tanıma şansı

9. Yabani hayvanlar ve doğaya dair çok daha fazlası.

10. En önemlisi ise bungalov evlerde doğayla başbaşa huzur dolu bir tatil.

yedigoller-2.jpg

KAHVALTININ TADINI ÇIKARIN

Pazar günleri kafa dinlemek isteyen birçok kişi soluğu Bolu'da alıyor. Yedigöller Milli Parkı'nda doğa ile iç içe kahvaltı yapma fırsatını kaçırmamanız gerekiyor. Hafta sonunuzu ister mangal partileri ile isterseniz ve közde kestaneler ile çıkarabilirsiniz.

YEDİGÖLLER'E NASIL GİDİLİR?

Ankara ve İstanbul karayolunun 152 kilometresinde yer alan Yedigöller Milli Parkı ,Yeniçağ 190 kilometrede yer alıyor. Bolu'dan kuzeye ayrılan yollar ulaşım sağlarken kış mevsiminde kartpostalları aratmayacak görüntülerle karşılaşabilirsiniz.

Karabük – Yedigöller Milli Parkı arası ortalama 135 km. 2 saat 15 dakika.

Ankara – Yedigöller Milli Parkı arası ortalama 230 km. ve 3 saat.

Düzce – Yedigöller Milli Parkı arası ortalama 93 km. ve 2 saat.

Zonguldak – Yedigöller Milli Parkı arası ortalama 115 km. 2 saat.

İstanbul – Yedigöller Milli Parkı arası ortalama 300 km. ve 4 saat.

Bolu Merkez – Yedigöller Milli Parkı arası ortalama 42 km. ve 1 saat 15 dakika.

yedigoller-1.jpg

YEDİGÖLLER ARABAYLA GEZİLEBİLİR Mİ?

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yer alan Yedigöller Milli Parkı Doğa tutkunlarının sık sık uğradığı alanlar arasında yer alıyor. Muhteşem doğal güzelliklerinin yanı sıra 7 göleti ile yürüyüş alanları sağlayan Milli Park her yıl birçok turisti ağırlıyor. Piknik alanlarını kullanabilir hatta kamp alanlarında doyasıya bir kamp tatili de yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN