Antalya, Burdur, Ispartalılar gardınızı alın! 5 Mart Salı günü geliyor gelmekte olan, çok kuvvetli

Antalya, Burdur, Ispartalılar gardınızı alın! 5 Mart Salı günü geliyor gelmekte olan, çok kuvvetli

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’dan yapılan son açıklamalara göre, Türkiye’nin birçok bölgesinde farklı hava koşullarının etkili olması bekleniyor. Özellikle Antalya, Burdur ve Isparta gibi Akdeniz bölgesi şehirleri için ciddi uyarılar yapılırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan da vatandaşlara tedbirli olmaları yönünde çağrılar geldi.

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, 5 Mart 2024 Salı günü için Muğla ve Antalya’da turuncu, Aydın, Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Eskişehir, Ankara, Konya ve Karaman’da ise sarı alarm verildi. Bu bölgelerde aşırı yağışlar ile kuvvetli fırtınaların olumsuz etkilerine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

img-3768.jpeg

AFAD’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, özellikle Muğla, Antalya, İzmir, Aydın ve Edremit Körfezi’nde kuvvetli ve yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum oluşumu, ulaşımda aksamalar ve kısa süreli fırtınalara karşı vatandaşların uyanık olmaları gerektiği ifade edildi.

img-3769.jpeg

Meteoroloji uzmanı ise, bahar aylarında Afrika üzerinden gelen tozun Marmara ve kuzey bölgelerini etkileyebileceğini, bu tozun yağmur ile birlikte çamurlu yağışlara sebep olabileceğini belirtti. Vatandaşlara balkon ve camlardaki çamaşırlarını içeri alıp, araçlarını yıkamamaları tavsiyesinde bulunuldu.

Ayrıca, hafta boyunca beklenen soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların düşeceği, Perşembe gününden itibaren Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinde kar yağışının etkili olacağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN