Antalya, Fethiye, Bodrum ile yarışıyor! Tatil tercihleri tepe taklak oldu! Doğasıyla cezbediyor...

Antalya, Fethiye, Bodrum ile yarışıyor! Tatil tercihleri tepe taklak oldu! Doğasıyla cezbediyor...

Vatandaşlar tatil tercihlerini değiştiriyor! Ne Antalya, ne Fethiye, ne de Bodrum... O ilimiz doğasıyla adeta kendine çekiyor! İç Anadolu'nun tam göbeğinde olan bu yer, kavurucu sıcaklarda vatandaşların uğrak noktası...

Antalya, Fethiye ve Bodrum gibi geleneksel tatil bölgeleri artık geride kalıyor! İç Anadolu'nun tam kalbinde bulunan bu gizli cennet, doğal güzellikleriyle tatilcilere büyüleyici bir alternatif sunuyor. Sıcağın dayanılmaz olduğu günlerde bile, bu ilimiz vatandaşları kendine çekiyor.

BU DOĞAL GÜZELLİK ÇANKIRI'DA BULUNUYOR

08-2023-28082023-hazim2.jpg

Çankırı''da bulunan, 1604 rakımlı Hazım Dağlı Tabiat Parkı, Yapraklı ilçesindeki bu doğal cennet, sıcak havadan bunalanlar için mükemmel bir kaçış noktası haline geldi.

Yapraklı Yaylası mevkiinde yer alan Hazım Dağlı Tabiat Parkı, etrafını saran sarıçam ağaçları ve çayırlarıyla çevrili, 126,3 hektarlık bir alanı kaplıyor. Bu tabiat parkı, kolay ulaşılabilir olmasının yanı sıra muhteşem manzarası ve temiz havasıyla dikkat çekiyor. Doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, kamp yapma, fotoğraf çekme ve manzara seyretme gibi aktiviteler için ideal bir mekan sunuyor.

BUNGALOV EVLERDE KONAKLAMA İMKANI

thumbs-b2-f23d70e3b6aa1dde9bf195f2cfe04e64.jpg

Çankırı'da hava sıcaklıkları 40 dereceyi aştığında, insanlar Hazım Dağlı Tabiat Parkı'nda serinlemenin keyfini çıkarıyorlar. Ziyaretçiler arasında çadır kuranlar, bungalov evlerde konaklayanlar ve günübirlik piknik yapanlar bulunuyor.

Ziyaretçilerden Hüseyin Özdemir, parkın güzelliklerini övgüyle anlatırken, şehrin sıcaklığının etkisinden kurtulmak için buraya geldiklerini belirtti. Hazım Dağlı Tabiat Parkı'nın huzur veren atmosferine hayran olduklarını dile getirdi.

Yiğit Özdemir ise geçen yıl ailesiyle parkı ziyaret ettiklerini ve kamp yaparak doğayla iç içe vakit geçirdiklerini söyledi.

ATV, DOĞA TURU VE OLTA BALIKÇILIĞI YAPILABİLİYOR

2821281-1200x627.jpg

Bungalov evlerde konaklamak içinde Diyarbakır'dan Çankırı'ya geldiğini söyleyen Rızgar Onar, "Burası gündüzleri serin, akşamları soğuk oluyor. Dışarıda durmak için mont veya kazak bulunması gerekiyor. Türkiye'de bu boğucu havada gelinebilecek en güzel yer burası hem doğası, iklimi ve temiz havasıyla. Burada insanlara zarar verebilecek yabani hayvanlar da yok onu fark ettik. Yanımızda göl var, oradan balık da tutabiliyoruz, burada yemeğimizi kendimiz pişirebiliyoruz. ATV motorlar var, doğa turları, doğa yürüyüşü de yapılıyor. Güzel bir yer, herkese tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN