Antalya, Mersin, Burdur, Isparta, Muğlalılar evlere bir anda dalıyorlar! Kapınızı bacanızı kilitleyin… Bir anda çıkabilirler...

Antalya, Mersin, Burdur, Isparta, Muğlalılar evlere bir anda dalıyorlar! Kapınızı bacanızı kilitleyin… Bir anda çıkabilirler...

Antalya, Mersin, Burdur, Isparta, Muğlalılar bu uyarı en çok da sizi ilgilendiriyor! Canınızı seviyorsanız evlerinizin kapılarını sıkı sıkı kilitleyin. Açık bir yer bırakmayın çünkü bir anda dalıyorlar… Sürü halinde gezmeleri ise cabası. Bir anda karşınıza çıkabilirler, önleminizi alın.

Sıcak havaların etkisi ile bazı hayvanlar doğal ortamlarından ayrılarak şehir merkezlerine inebiliyor. Özellikle de Antalya, Mersin, Burdur, Isparta, Muğlalılar bu konuya oldukça dikkat etmeli. Bir anda bahçenizde, evinizde, kömürlüğünüzde görmek istemiyorsanız kapılarınız sıkı sıkı kapatın. Her an arkanızdan evin içine dalabilirler.

HER AN GELEBİLİYORLAR

Sıcak havalardan yalnızca insanlar değil hayvanlarda oldukça etkilendi. Özellikle de yiyecek bulma sıkıntısı yaşamaları onları doğal ortamlarından ayrılarak köy ya da şehir merkezlerine inmek zorunda bıraktı. Şehir merkezlerinde yiyecek avına çıkan hayvanlar bu kez de insanların panik olmasına yol açtı.

Geçtiğimiz günlerde boz ayıların şehir merkezine indiği ve yiyecek arayışında oldukları görüntülenmişti. Evlerin bahçesinde, çöplerde yiyecek arayışında olan boz ayılar sürü halinde dolaşıyorlardı. Çevre halkı ise oldukça endişelenmişti. Bu kez de benzer bir olay Antalya’da meydana geldi.

domuz3.jpg

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Hurma Mahallesi’ne ormanda ve dağda aç kalan domuzlar indi. Karınlarını doyurma ihtiyacı ile hareket eden domuzlar apartman ve site çevresinde dolanmaya başladı. Bu manzarayı gören vatandaşlar ise oldukça endişelendi. Domuzların bu kadar yakınlarında gezmelerini korku ile karşılayan çevre halk ne yapacağını bilemedi.

domuz2.jpg

KAPILARIN ÖNÜNE KADAR İNDİLER

Domuzlar, bölgedeki evlerin kapılarını dayanarak patır kütür içeriye girmeye çalıştılar. Bölgedeki halka ise evlerinin kapılarını sıkı sıkı kapatmaları için uyarılar yapıldı. Öte yandan sadece Antalya için değil Mersin, Burdur, Isparta ve Muğla’ya ‘dikkat’ uyarısı yapıldı.

domuz.jpg

Domuzların sokakta gezdiği vakitte evlerine girmeye çalışan vatandaşlar ise bir süre beklemek zorunda kaldılar. Domuzları karşılarında görünce resmen evlere giremediler. Öte yandan domuzlarında birkaçı sitenin içine girince vatandaşlardan biri o anları kayda alarak “ Ben nasıl eve gireceğim” serzenişlerinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN