Araba satanlara yeni ceza yolda! Bakan Bolat canlı yayında duyurdu: Maaşlara zam geliyor diye fiyat artıranlar yandı

Araba satanlara yeni ceza yolda! Bakan Bolat canlı yayında duyurdu: Maaşlara zam geliyor diye fiyat artıranlar yandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan, açıklamalarında otomobil satışlarıyla ve maaşlara zam gelmeden fiyat artırılmasına değindi. Araba satanlara yeni ceza yolda! Maaşlara zam geliyor diye fiyat artıranlar yandı...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, araba fiyatlarındaki rekor artışlar ve aralıksız gelen zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu. CNN Türk’ün Hafta Sonu programına konuk olan Bolat, “Otomobil satışlarındaki kaos bitti” diyerek zamlarla ilgili cezaların yolda olduğunu söyledi.

‘KAOS BİTTİ’

2023-ikinci-el-araba-fiyatlari-duser-mi.webp

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, canlı yayında yaptığı açıklamada, otomobil fiyatlarındaki anormal artışa ve ikinci el araba piyasasındaki kaosa değinerek “Anormal bir haksız ödeme vardı. İkinci el pazarı da sıfır araba fiyatlarının üzerindeydi. Yetkili satıcılar değil bireysel otomobil satışlarında bir kaos vardı. Bu kaos bitti” dedi. Bakan Bolat, ayrıca maaş artışları öncesi ürünlere yapılan zamlara da sert çıkarak, bu duruma ceza yolunun açık olduğunu vurguladı.

6 AY 6 BİN KM KURALI MOTOSİKLETLER İÇİN DE BAŞLADI

Bakan Bolat, otomobil fiyatlarındaki fahiş artışa değinerek, “İstiyorsunuz, gelirse alabilirseniz alıyorsunuz. Elinizdeki ikinci el aracı satmaya zorluyorlardı. Aksesuar satışını istedikleri rakamlarla mecbur tutuyorlardı. ‘Araba bulunur ama üste şu kadar para verirsiniz’ diye istek vardı. Anormal bir haksız ödeme vardı. İkinci el pazarı da sıfır araba fiyatlarının üzerindeydi. Yetkili satıcılar değil bireysel otomobil satışlarında bir kaos vardı. Bu kaos bitti. 6 ay 6 bin km kuralını motosiklette de uyguladık. O da başladı.” ifadelerini kullandı.

FAHİŞ FİYATLAR DENETİM ALTINDA

2023-ikinci-el-araba-fiyatlari-duser-mi-1.webp

Bakan Bolat, asgari ücret, emekli ve memur zammı öncesi ürünlere yapılan zamları da eleştirerek, “Ücret artışını bahane edip bugünden zam yapma çabası haksız ticari eylemdir. Fahiş fiyat çabasıdır. Buna asla tevessül etmemeleri lazım. Biz denetimlerimizde bunlara dikkat edeceğiz. Ücretlerdeki artış oranı maliyetlerde aynı şekilde artmıyor. Maliyetlerin içinde daha düşük bir pay oluşturuyor. ‘Ücret yüzde 30 arttı hemen ben de yüzde 30 zam yapayım…’ Bu son derece haksız bir ticari eylem. Bu kesinlikle denetimlerde cezalandırılabilecek eylemlerdir. Bakanlık ve vatandaş takibini yapmalı. Fahiş fiyat kim yapıyorsa ondan alışveriş yapmamak lazım.” şeklinde konuştu.

Bakanlık olarak gıda sektöründe market denetimi, kasa raf fiyat etiketleri kontrolü ve fahiş fiyat etiketleri üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Bakan Bolat şöyle devam etti: “Gıda sektöründe market denetimi, kasa raf fiyat etiketleri kontrolü, fahiş fiyat etiketleri yapıyoruz. Bakanlık personeli ile yoğun bir şekilde yoğun bir şekilde sahadayız. Fahiş fiyat yaptığını gördüğümüz sektörlerin üzerine gidiyoruz. İhbar hattımız da var. Sektörleri uyarıyoruz bu zamları geri alın diye. Almadığı zaman üzerine gidiyoruz. Bu sene 2.3 milyar TL ceza kesildi. Bakanlık olarak 538 milyon liralık denetim uyguladık. Toplam 1.2 milyar TL ceza uyguladık. Şu anda ÖSYM üzerinden 1500 memur alımı yapıyoruz. Eğitimler tamamlandığında bu memurları sahaya süreceğiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN