Arabanızı boşuna yıkamayın! Gökten yağmur yerine çamur yağacak: Meteoroloji 6 il için alarm verdi!

Arabanızı boşuna yıkamayın! Gökten yağmur yerine çamur yağacak: Meteoroloji 6 il için alarm verdi!

Araç yıkamayı düşünenler hemen aklından çıkarsın. Meteoroloji tam 6 şehir için alarm verdim. Yağmur bekleyenlere kötü haber geldi. Gökten yağmur yerine çamur yağacak. O şehirde yaşayanlar hemen önlemini alsın. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda Marmara ve Ege Bölgesi'nde kuvvetli lodos beklentisi olduğu aktarıldı. Rüzgar ile birlikte toz aşınımıyla çamur yağabileceği belirtilirken Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesinin devam ettiği vurgulandı. 6 şehirde sarı kodlu uyarı yapılırken yurdun batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu bir havanın etkili olacağı belirtildi.

Marmara ile birlikte Afyonkarahisar haricinde Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Diğer yerlerde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Yağışların Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Muğla ve Edremit Körfezi çevrelerinde etkili olacağı belirtilirken Aydın'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışların görüleceği aktarıldı. Kuzey ve iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis beklentisi bulunurken Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile orta Torosların yüksek kesimlerinde kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda çığ tehlikesi olduğu vurgulandı.

yagis-yagmur-1.jpg

HAVA NASIL OLACAK?

Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği belirtildi. Rüzgar güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eserken Kıyı Ege ve Marmara'nın güneyinde yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yağışların Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Muğla ve Edremit Körfezi çevrelerinde etkili olması beklenirken ayranın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olabileceği belirtildi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğinin altı çizildi. Kıyı Ege ile Marmara'nın güneyinde rüzgarın kuvvetli olması beklenirken rüzgarla beraber toz aşınımı beklentisi olduğu da vurgulandı.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile birlikte Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile orta Torosların kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarına çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi.

camur-yagisi.jpg

SARI KONDUĞU YARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 şehir için sarı kodlu uyarıda bulundu. Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırıklareli, Tekirdağ için sarı konduğu yarı yapıldı.

MARMARA

Çanakkale ve Trakya'nın batısında yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Bölgede rüzgarın güney yönünden toz aşınımı ile birlikte kuvvetli olabileceği aktarıldı. Bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu görülecek.

EDİRNE °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

saganak-yagis.jpg

EGE

Yağışların Muğla ve Edremit Körfezi çevreleri ile birlikte Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı belirtildi. Afyonkarahisar dışında kalan bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis beklentisi bulunuyor. Bölge genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava etkili olacak.

A.KARAHİSAR °C, 18°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

DENİZLİ °C, 22°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

saganak-yagis-1.jpg

AKDENİZ

Bölgenin Batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu bir havanın görüleceği belirtildi. Sabah ve Gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis beklentisi bulunuyor. Bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak.

ADANA °C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 20°C

Parçalı, batısı yer yer çok bulutlu

HATAY °C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

MERSİN °C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

toz-yagdi.jpg

İÇ ANADOLU

Bölgede parçalı ve az bulutlu bir hava etkili olurken zaman zaman kuzeybatı kesimlerinde yer yer çok bulutlu gece saatlerinde ise sağanak yağış beklentisi bulunduğu aktarıldı. Sabah ve Gece saatlerinde pus ve yer yer süs beklentisi bulunurken orta Torosların yükseklerinde kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda çığ tehlikesi olduğu aktarıldı.

ANKARA °C, 18°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzeybatı çevreleri gece saatlerinde sağanak yağışlı

ÇANKIRI °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 19°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

KONYA °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

ruzgar.jpg

BATI KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde (Kastamonu dışında) iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU °C, 18°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

KARABÜK °C, 21°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

SİNOP °C, 13°C

Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 17°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

kuvvetli-ruzgar-1.jpg

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

TOKAT °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

cig-1.jpg

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile pus ve yer yer sis bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

sis-1.jpg

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda pus, yer yer sis beklenmektedir.

DİYARBAKIR °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN