Arabaya değil bisiklete bile binen gidiyor! Bu güzellik Kocaeli'nde... Derdi tasayı unutturuyor

Arabaya değil bisiklete bile binen gidiyor! Bu güzellik Kocaeli'nde... Derdi tasayı unutturuyor

Doğayla iç içe olmayı seven bir yandan masmavi denizin keyfini çıkarırken bir yandan yeşil manzarayı seyretmek isteyenler koşa koşa buraya gidiyor. İlk gördüğünüzde inanamayacaksınız belki ama bu güzellik Kocaeli’nde bulunuyor. İşte adeta cennetten bir köşe diyebileceğimiz o yer…

ZEYNEP ORHAN

Kalabalıktan uzaklaşmak, şehrin kaosuna terk etmek, stresten arınmak birçoğumuzun en büyük hayali ve isteğidir. Dolayısıyla 2 günlük hafta sonu tatilini bile bünyemize, ruhumuza iyi gelecek yerlerde geçirmek istiyoruz. Burası da baştan aşağı deşarj olmanıza yardımcı olacak, manzarasıyla, doğasıyla sizi bambaşka alemlere götürecek, stresten arınmanıza yardımcı olacak bir yer. İşte Kocaeli Kerpe Burnu…

2cbee46a-c476-4d59-a0af-7dd2c184c16d.jpg

KOCAELİ KANDIRA’DA CENNET BİR KÖŞE

Delikli koy, ya da Eski Kerpe Burnu Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı bir koydur.

81c5a127-31a9-4497-b37b-f23cfedea92a.jpg

Sarusu kayalıkları ile Kerpe’yi ayıran bu burunda yapılaşma yoktur. Kerpe girişindeki Sarısu tabelasından 2 km sonra burna giden sapağa ulaşılmaktadır. Çam ormanları arasındaki sert toprak yoldan 1 km sonra burna ulaşılır.

84d6ada6-064e-4f4e-a1d3-ba380280c80b.jpg

Batı Karadeniz kıyısında bulunan bu yerleşim yerine denize kadar ulaşan alabildiğine sık çam ormanları arasından geçerek ulaşabilirsiniz.

dca87bbb-8dcd-4d3b-821b-200a53690d84.jpg

TARİHE TANIKLIK EDEBİLİRSİNİZ

Söz konusu bu yer Karadeniz sahilinde doğal korunaklı bir liman olarak yedinci yüzyılda bazı medeniyetler tarafından üst pazar yeri ve liman kenti olarak kuruldu.

kocaeli-kerpe-gulcanacar-16.jpg

Kerpe Bitinya Krallığı’nın ardından Roma, Bizans ve Cenevizliler döneminde gemilerin uğrak yeri haline gelmiştir. Osmanlı döneminde ise İstanbul’un odun ve odun kömürü ihtiyacını karşılamıştır.

kocaeli-kerpe-gulcanacar-21-1.jpg

150 METREYE KADAR SIĞ DENİZ

Kerpe, yarım ay şeklinde olmasının yanı sıra oldukça sığ bir denize sahip. Öyle ki 150 metreye kadar sığ. Öte yandan her ne kadar Karadeniz sahilinde bulunsa da rüzgar almadığı için dalgalardan pek de etkilenmiyor.

kocaeli-kerpe-gulcanacar-24.jpg

kocaeli-kerpe-gulcanacar-27.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN