Araç muayenesi yaptıracakları ilgilendiriyor! Artık bu şekilde yapılacak! Geç kalan çok pişman olacak

Araç muayenesi yaptıracakları ilgilendiriyor! Artık bu şekilde yapılacak! Geç kalan çok pişman olacak

Araç sahipleri için yeni kararlar peş peşe açıklanıyor. Araç muayene işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tüm sürücüleri ilgilendiren yeni düzenleme…

Sürücülerin düzenli olarak yaptırması gereken araç muayene işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Muayene uygulamaları için farklı yöntemler gündemde yer alırken yeni tarifeler hakkında araştırmalarda devam ediyor. Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda artık muayene işlemleri bu şekilde yapılacak. İşte tüm sürücüleri ilgilendiren yeni düzenleme…

ARAÇ MUAYENESİNDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Araç sahiplerini ilgilendiren yeni gelişmeler peş peşe açıklanıyor. Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda muayene işlemlerinde farklı kuralların uygulanacağı belirtildi. Araç muayeneleri için belirlenen süreye uyulması gerektiği belirtilirken yeni düzenleme ile muayene işlemlerinin kolaylaştığı aktarıldı.

tuvturk-muayene.jpg

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan muayene işlemleri için detaylarda paylaşıldı. Yeni düzenleme kapsamında muayene işlemlerinde farklı uygulamaların yapılacağı belirtildi. Zamanında araç muayenesi yaptırmayan sürücüler için yeni cezalar uygulanacak. 12 Mart 2023 tarihinde yapılacak muayene işlemlerinin 30 Eylül 2023 tarihine kadar tamamlanması gerekiyor. Her ay için %5 ek ödeme talep edilirken yeni düzenleme kapsamında aylık %0.75 oranında tarife uygulanacağı duyuruldu.

arac-muayenesi-nasil-yapilir.jpg

Yİ-ÜFE Aylık Değişim Oranlarına Göre Hesaplama Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni düzenleme yürürlüğe girmiştir. Karayolları Trafik kanununa bağlı olarak belirtilen süre içerisinde araç muayenesi yaptırmayan araçların 30 Eylül 2023 tarihine kadar işlemlerini tamamlaması gerektiği belirtildi. Belirtilen bu süreye kadar işlemlerini tamamlamayan sürücüler ise her ay için belirlenen %5'lik zam oranında ceza ödeyecek. Bu nedenle belirtilen süre içerisinde araç muayene işlemlerinin yaptırılması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN