Araç sahipleri dikkat! Yeni uygulama başladı: Değiştirmeyenin arabası daha fazla yakacak!

Araç sahipleri dikkat! Yeni uygulama başladı: Değiştirmeyenin arabası daha fazla yakacak!

Kış mevsimlerinin gelmesiyle birlikte ülkemizde zorunluluk olan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2023 tarihi ile birlikte sona erdi. Şehirler arası yük veya yolcu taşıyan ticari araçlar ve özl araçlarda kış lastığı uygulamasının sona ermesiyle birlikte otomobil sahipleri oto lastik tamircisine sürdü. Oto lastik tamircisi tarafından yapılan açıklama ile birlikte kış lastiği yakıt tüketimini artıran etkenlerden birisi olduğu belirtildi. İşte tüm detaylar...

OTOMOBİL LASTİĞİ UYGULAMASI SONA ERDİ!

2022 yılının aralık ayı ile birlikte başlayan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2023 tarihi ile birlikte sona erdi. Türkiye genelinde yapılan uygulama ile birlikte şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği zorunlu tutulmuştu.

Özel araçlarda ise herhangi bir zorunluluk olmasa da takılması yönünde tavsiyeler verildi. Can ve mal güvenliği açısından oldukça kritik bir öneme sahip olan kış lastiği özel araçlar tarafından da takıldı.

5 aylık bir süre zarfı ile zorunluluk halinde olan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2023 tarihi itibariyle sona erdi. Uygulamanın sonlanması ile birlikte Kırıkkale'de Sanayi Sitesinde oto lastik tamircisi olarak iş yapan Furkan Özmert, uygulamanın başlangıcında yaşadığı yoğunluğu bitiminde de yaşadığının altını çizdi.

3.jpg

KIŞLIK LASTİK TAKTIRANLARA UYARI!

Kış mevsiminin sona ermesi ve yaz mevsimine giriş yapılması ile birlikte oto lastik tamircilerinde yeniden yoğunluk oluştu. Ülkemizde yaşanan iklim değişikliği nedeniyle binlerce sürücü lastik değiştirmek istemese de yaşanan yakıt tasarrufu nedeniyle bu durumu göze alıyorlar.

Yoğunluğun yer aldığı oto lastik tamircilerinde kışlık lastikler sökülerek yerine yazlık lastikler takılıyor. Kırıkkale Sanayi Sitesi'nde oto lastik tamircisi Furkan Özmert, yoğunluktan bahsederken yazlık lastikleri taktırmak istemeyen sürücülere seslendi.

car-tire-spare.jpg

KIŞ LASTİĞİ YAKIT TÜKETİMİNİ ARTIRIYOR!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yazlık lastiklerin önemine dikkat çeken oto lastik tamircisi Furkan Özmert eksilerini araç sürücülerine açıkladı. Bu eksilerin özellikle ticari araçlarda geçerli olduğunu belirterek kışlık lastiğin zorunlu olduğu sebepten ötürü daha fazla yoğunluğun olduğunu belirtti.

Özel araçlarda ise zorunlu araçlarda olduğu gibi bir yoğunluğun oluşmadığına dikkat çekti. Kış lastiğinin yaz mevsiminde kullanılmadığı gibi yaz lastiğinin de kış mevsimlerinde kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti. Kışlık lastiklerin yazlık lastiğe göre daha fazla yakıt tüketimi sağladığını ve ses yaptığını belirterek bu detayı göz önünde bulundurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN