Araç sahiplerine son fırsat! Bugün yaptıran yaptırdı, ek süre tanınmayacak

Araç sahiplerine son fırsat! Bugün yaptıran yaptırdı, ek süre tanınmayacak

Araç sahiplerinin gündeminde yer alan ödeme konusunda son gün geldi. Son ödeme tarihinin paylaşılmasıyla birlikte yaptırmayanlara ek süre tanınmayacağı ifade ediliyor. Sürücülerin isyan ettiği ödemelere dair son fırsat paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

2023 yılının ikinci yarısı ile birlikte gündemden düşmeyen ödemelere dair son fırsat geldi. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren ödemelerde bugün itibariyle yaptırmayanlara ek süre verilmeyecek. Ek Motorlu Taşıt Vergilerinde (MTV) ilk taksit ödemesi için bugün son gün.

ÖDEMENİN SON GÜNÜ

Ek Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ilk taksit ödeme tarihinin gelmesiyle birlikte araç sahiplerinde tedirginlik hâkim. Ödemelerin yapılmaması halinde; Trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma işlemlerinde tescil kaydı kapatma işlemi yapılmayacak. Ülke gündeminde yer alan yeniden yapılandırma olarak bilinen 7440 sayılı Kanun haklarından yararlanmak adına son viraja giriş yapıldı.

Ek MTV'nin ilk taksiti için ödeme süresi bugün itibariyle son buluyor. Son ödeme tarihi 31 Ağustos Perşembe günü olmasına rağmen ek MTV'nin ilk taksiti ödeme tarihi 6 Eylül tarihine kadar uzatılmıştı. Bu karar ile araç sahiplerine yeni uyarılar geldi.

images8321-6181888f7a04f.jpg

MTV ÖDENMEZSE NE OLUR?

Araç sahiplerini tedirgin eden Ek MTV'nin son günü geldi. Ek MTV'nin ödenmemesi halinde trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemleri yapılmayacak. Aracın satışı ya da devir işlemleri yapılmadan önce MTV ödemelerinin yapılmış olması gerekir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Bakanlığı tarafından hazırlanan 7456 sayılı Kanun'un 1'inci maddesinde İhdas Edilen Ek Motorlu Taşıtlar Vergisine İlişkin Genel Tebliğ, Resmi Gazete'de paylaşılmıştı. Ek MTV'si ödenmeyen araçların ve kanun kapsamı içerisinde taksitlendirilmiş araçlara fenni muayene yapılmayacağı belirtiliyor.

traffic.jpg

EK MTV ÖDEMELERİ NEREDEN YAPILIYOR?

Ek MTV ödemelerini, Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait "gib.gov.tr" web sitesi üzerinden yapabilirsiniz. İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi ya da banka kartları aracılığıyla, şubelerden, mobil, telefon ya da internet bankacılığı üzerinden yapabilirsiniz. Ayriyeten vergi dairesi vezneleri ve PTT şubelerine giderek de ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN