Araç sahiplerinin dikkatine! Başvuran tüm parasını geri alıyor! Yıllarca boştan yere ödenmiş

Araç sahiplerinin dikkatine! Başvuran tüm parasını geri alıyor! Yıllarca boştan yere ödenmiş

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Herkesin yaptırması zorunlu olan araç muayene işlemlerinde ödenen o ücret geri iade edilecek. Başvuru yapan parasını geri alıyor. İşte tüm detaylar…

Yeni yılın ilk ayının bitmesine günler kala araç sahiplerine ilgilendiren kararlar da peş peşe gelmeye başladı. 2024 yılında yapılan ücret zamlarının ardında araç muayene işlemlerinde ödenen tutarlarda vatandaşın cebini yakmaya başladı. TÜVTÜRK tarafından alınan karar ile birlikte vatandaşlar sevinçten havalara uçuyor. Ödediğiniz o ücretler geri ödenecek. İşte tüm detaylar…

TÜVTÜRK'TEN ŞAŞIRTAN KARAR

Aracının muayene ettirmek için geçtiğimiz günlerde TÜVTÜRK istasyonuna giden bir vatandaşın kredi kartı ile yaptığı ödeme için verdiği ek komisyon ücreti ne itiraz etmesi tüm işleri değiştirdi. Muayene ettirdiği aracın ödemesini banka kartı ile yapmak isteyen vatandaş ödediği ücrete ek komisyon ücreti eklenince bu durumun haksız olduğunu savundu.

tuvturk-muayene.jpg

Konuyu tüketici hakem heyetine Taşıyan vatandaş yapılan incelemeler sonucunda komisyon ücretinin muayene ücreti ile birlikte tahsil edilemeyeceği kararına vardı. Bu durumun hukuka aykırı olduğu belirtilirken Tüvtürk yetkilileri de alınan kararı yerinde buldu.

ÜCRETLER İADE EDİLECEK

Şimdiye kadar verilen banka komisyon ücretlerinin iadesi için onay çıktı. Vatandaşların fazladan ödediği miktarın geri alınacağı belirtilirken yalnızca tek bir kişiye değil şimdiye kadar ödenen tüm ek ücretlerin iadesinin yapılacağı belirtildi.

TÜVTÜRK tarafından sağlanan müşteri memnuniyetinin ön planda olduğu belirtirken uzmanlar benzer durumlarda vatandaşların hakkını araması gerektiğini savunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN