Aracınızda bu cihaz varsa geçmiş olsun: 12 bin 977 TL ödeyeceksiniz!

Aracınızda bu cihaz varsa geçmiş olsun: 12 bin 977 TL ödeyeceksiniz!

Trafiğe kayıtlı 28 milyon 183 bin 745 aracın karayollarında güvenli seyretmesi için çeşitli kurallar uygulanıyor. Trafik polisleri, düzenli olarak denetimler gerçekleştirerek kurallara uymayan sürücülere para ile hapis cezaları arasında çeşitli yaptırımlar uyguluyor. Aracın bir cihaz bulunduran sürücülere 12 bin 977 TL para cezası kesiyor. İşte, araçta bulunması yasak olan o cihaz...

Samsun'un Yakakent ilçesinde İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, yaptıkları uygulamada bir araçta radar tespit cihazı ele geçirdi.

Araç sürücüsü hakkında 5607 SKM'den adli tahkikat başlatılırken, 12 bin 977 TL de para cezası uygulandı.

radar-tespit-cihazi-yasak-mi-cezasi-ne-kadar.jpg

RADAR TESPİT CİHAZI NEDİR?

Sürücülerin hız sınırlarını ihlal etmesini kolaylaştıran Radar tespit cihazı yaydığı sinyallerle sürücülere uyarı verir. Radar tespit cihazları trafiği tehlikeye atar.

Dolayısıyla radar tespit cihazlarının bulundurulması ve kullanılması yasak. Radar tespit cihazını kullanan ve yanında bulunduran sürücülere de ceza kesilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN