Araştırmalar ortaya koydu: Ekonomi insanlarda psikoloji de bırakmadı

Araştırmalar ortaya koydu: Ekonomi insanlarda psikoloji de bırakmadı

NG Araştırma'nın yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, her 3 kişiden 1’inin en büyük stres kaynağı ekonomik sebepler. Her 10 kişiden 6’sı ise kendini stresli hissediyor.

NG Araştırma, benderimki.com aracılığıyla 15 yaş üzeri Türkiye geneli 1938 kişinin katıldığı bir araştırma yaptı. Katılımcılardan her 10 kişiden 4’ü kendini ne mutlu ne de mutsuz hissediyor. Araştırmaya göre kendisini mutlu hissedenlerin oranı azınlıkta.

Araştırmaya göre her 10 çalışandan 3’ü kendini mutlu hissederken her 10 çalışmayandan 2’si kendini mutlu hissediyor. Her 3 kişiden 1’inin en büyük stres kaynağı ekonomik sebepler. 5 kişiden 1’inin ise gelecek kaygısı.

Araştırmada dikkat çeken bölümlerden biri de geleceğe umutlu bakanların oranı oldu. Araştırmanın sonucuna göre her 10 kadından 5’i gelecekte daha mutlu olacağını düşünürken, erkeklerde bu sayı 10 kişiden 4’e düşüyor.

10 KİŞİDEN 6'SI STRESLİ

Araştırmanın başka bir konusu ise stres oldu. Araştırmada her 10 kişiden 6’sı kendini stresli hissettiği belirtildi. Üniversite mezunlarının yüzde 65’i kendini stresli hissederken, ilkokul mezunlarında ise bu oran yüzde 56 oldu.

En büyük stres kaynağı ise sırasıyla şöyle: Ekonomik nedenler, gelecek kaygısı, iş okul, korona virüs salgını, aile, duygusal sebepler, geçmişte yaşananlar, genel sağlık, trafik.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN