Arsası tarla tapusu olanlar yandı! İki yıl bunu yapmazsanız devlet duruma el koyacak… Bakan resmen duyurdu

Arsası tarla tapusu olanlar yandı! İki yıl bunu yapmazsanız devlet duruma el koyacak… Bakan resmen duyurdu

Çiftçiler için yeni gelişmeler yaşanıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından alınan yeni karar paylaşıldı. Toplamda iki sene boyunca arsası ve tapusu boş kalanlara üzücü haber verildi. Kullanılmayan arsa ve tarlalar için karar verildi. İşte tüm detaylar...

Tarım arazileri hakkında konuşan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tüm detayları paylaştı. Tarım arazisi ve tarlaları boşta olan çiftçilere seslendi. 2 yıl boyunca ekilmemesi ya da boş kalması durumunda tarlanızdan olabilirsiniz.

ARSASI VE TARLASI OLANLAR DİKKAT ETSİN

TRT Haber ekranlarında konuk olan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan çarpıcı karar duyuruldu. Sunucunun işlenmeyen tarım arazileri ve arsalar hakkında sorduğu soruya verdiği cevap çiftçileri ayağa kaldırdı.

Bakanlık tarafından verilen verileri duyuran Yumaklı, yaklaşık 23 milyon 500 bin hektarlık ekilebilir alan bulunuyor. Bu rakamın ise 776 bin hektarın ekilmediğini duyurdu. Ekilmeme sebepleri olarak ise miras kavgalarının ve tarımsal üretim iştahının olmaması gibi konuları işaret etti.

eyxvnqywsaaxami.jpg

BAKANLIKTAN ÜRETİCİYE DEV DESTEK

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, ekilmeyen tarla ve arsalar hakkında geliştirilen projeyi duyurdu. Tarımsal Arazilerin Etkin Kullanımı projesi kapsamında detayları paylaştı. Çiftçileri ve arsa sahiplerini cesaretlendirmek adına, tarım arazilerinin ekilmemesi halinde, bakanlık tarafından bölgede üretilen ve gelir getirici ürünlerin tohumlarını yüzde 75 olarak hibe edildiğini duyurdu. Bakan Yumaklı, bu proje kapsamında çok ciddi geri dönüşler aldığını açıkladı.

pole-pashnya-linii-ryady-selskoe-hozyaystvo-54020-3840x2400.jpg

EKİLMEYEN TARLALAR KİRALANACAK

Yasal düzenleme çalışmalarından bahseden Bakan Yumaklı, bomba kararı duyurdu. Bir arazinin ya da arsanın 2 yıl boyunca ekilmemesi halinde olacakları anlattı. Ekilmemiş arsa ya da tarla bakanlık tarafından tespit edilerek, bulunduğu bölgeden talepli çıkmaması durumunda yakın çevrelerden kiraya verilecek. Kira bedelleri ise bölgeye göre değişiklik gösterebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN