Arşivler ortaya çıkardı: Erdoğan'ın 'bu son' açıklaması ilk değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜGVA Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada, "Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim." dedi. Erdoğan'ın bu ifadeleri gündem olurken arşiv kayıtları, ilk defa 'son kez' demediğini ortaya çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki TÜGVA Gençlik Buluşması öncesi TÜGVA'nın 81 il temsilcisi ile bir araya geldi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada 31 Mart yerel seçimlerinin kendisi adına son seçim olacağını belirterek, "Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim, çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak." dedi.

ERDOĞAN'IN 'SON KEZ' AÇIKLAMALARI

Halk TV'nin haberine göre, arşiv kayıtları Erdoğan'ın birçok seçim öncesi 'son kez' dediğini ortaya çıkardı.

2009: "2011, Allah ömür verirse benim son milletvekilliği adaylığımdır dedim. Ben tükürdüğümü yalamam. Birileri gibi oralara çakılıp kalmam."

2012: "Büyük Kongre’de dördüncü son kez Genel Başkanlık’a aday oluyorum."

2022: "2023’te milletten kendi adımıza son kez oy istiyoruz."

2024: "Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim"

Sosyal medyada kullanıcılar tarafından, Erdoğan'ın bu açıklamasının "AK Parti seçmenine son seçim için lidere vefa çağrısı" olabileceği, Erdoğan'ın bu yöntemle "küskün AK Parti seçmenini sandığa götürmeyi hedeflemiş" olabileceği değerlendirmesi yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN