Art arda gelen kar haberlerinin ardından Meteoroloji öyle bir uyarı yaptı ki... Devreye Cumhurbaşkanlığı da girdi

Art arda gelen kar haberlerinin ardından Meteoroloji öyle bir uyarı yaptı ki... Devreye Cumhurbaşkanlığı da girdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü milyonların beklediği o açıklamayı yaptı. Sektör kaynakları ve uzmanları tarafından gelen kar haberlerinin ardından devreye Cumhurbaşkanlığı da girdi. Kamuoyunu bilgilendirme dahilinde paylaşım geldi. İşte tüm detaylar...

Ülkemizde beklenen kar yağışlarına dair Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı yapıldı. Kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı sosyal medya hesabından paylaşım geldi. Kar haberlerinin ardından devreye Cumhurbaşkanlığı da girdi. İşte o açıklamalar...

KAMUOYUNA DUYURULUR

Kar yağışı için tarih veren meteoroloji kaynakları ve uzmanları hakkında uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından "Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur." başlıklı bir yazı paylaşıldı. Kar haberi yapanlara yazılı bir uyarı yapıldı. Uyarıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı da devreye girdi. Son günlerde yaşanan meteoroloji tartışmaları ve kar yağışı için verilen tarihlerden yola çıkarak dezenformasyon kapsamında açıklama yaptı.

qw0yse-x.jpg

METEOROLOJİ HESAPLARINA UYARI

Sosyal medya üzerinden yetkisiz ve kaynaksız bir şekilde hava tahmini yapanlara uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya hesabı üzerinden uzun ve kısa vadeli hava tahminleri yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kamuoyuna uyarılar yaptı.

Atmosferik hadiseler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Müdürlüğü tarafından 7/24 takip edildiğinin altı çizildi. Hava durumuna dair tahminler ve uyarıların yetkililer ile kamuoyuyla anında paylaşılacağını işaret etti.

İŞTE KAMUOYUNA YAPILAN AÇIKLAMA

gdkwcqsw8aawypp.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN