Artık ev sahipleri kiracılara para ödüyor! Akıllara zarar yeni uygulama: Bakın karşılığında ne istiyorlar

Artık ev sahipleri kiracılara para ödüyor! Akıllara zarar yeni uygulama: Bakın karşılığında ne istiyorlar

Yüksek enflasyonla beraber depreminde yarattığı olumsuz durumdan faydalanmaya çalışan ev sahipleri, kiracılarına akılalmaz zamlar sunmaya devam ediyor. Yeni dönemle beraber evinden kiracını çıkaramayan ev sahibi, kiracısına para ödeme teklifinde bulunmaya başladı. Nasıl mı? İşte şaşırtan o yöntem...

Ekonomik krizle beraber ev kiralarında yaşanan artış, vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Getirilen yüzde 20'lik zam sınırına da uymayan ev sahipleri, kiracılarıyla davalık oluyor. Kiracıyı evden çıkaramayan ev sahibi çareyi bu kez para vererek çözmeye çalışıyor. İşte kiracı-ev sahibi arasındaki yeni döneme detaylar...

Deprem sonrasında yaşanan ev krizini fırsata çevirene ev sahipleri kiralarına fahiş zam oranları vermeye devam ediyor. Belirlenen yüzde 20'lik kotaya da uymayan ev sahipleri, çareyi bu kez kiracına taşıma parası vererek çıkarma derdinde.

kiraci.jpg

KİRA DA ÜST SINIR DA BELİRLENMELİ

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kira bedellerine belirlenen alt sınır gibi üst limitinde belirlenmesi gerektiğini vurgularken, İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise kiracı ve ev sahibi arasında uzlaşma sağlanması halinde herhangi bir hukuki sürece gerek kalmayacağını söyledi.

kirafiyati.jpg

EV SAHİPLERİ KİRACILARA PARA ÖDEME BAŞLADI

Yükse kira zamlarını kabul etmeyen ev sahipleri haklarını mahkemelerde ararken, ev sahiplerinden farklı bir çıkış yolu geldi. Evinden çıkmayan kiracısına taşıma bedeli olarak 15 bin lira vermeye başladı. Ev sahibi bu durumda yeni alacağı kiracısından bu parayı da zamlı kira bedeli karşılığında kolayca çıkarmayı planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN