Artık kimse ev sahibi olmak istemiyor! İki nedeni var: Duyanlar inanamıyor

Artık kimse ev sahibi olmak istemiyor! İki nedeni var: Duyanlar inanamıyor

Enflasyon ve depremle beraber ev fiyatları son yılların en yüksek rakamlarına ulaştı. Ev sahibi olmak hayal olurken, kira fiyatları da kiracıları zorlamaya başladı. Vatandaşın ev sahibi olmamasının ise 2 nedeni ortaya çıktı. Duyanlar inanamadı

Yüksek fiyatlardan dolayı ev sahibi olmak hayal oldu. Deprem sonrası ise vatandaşta yeni bir korku oluşmaya başladı. Satılık ev ilanlarında ise artış olduğu da ortaya çıktı. Deprem riskinin yüksek olduğu bölgelerde ev sahipleri evlerini elden çıkarmak için adeta emlakçıların kapısını aşındırdı.

satilikev.jpg

DEPREM RİSKİ SATIŞ PATLAMASI YARATTI

Maraş'ta yaşanılan 7 büyüklüğündeki deprem riskin yüksel olduğu bölgelerde paniğe neden oldu. Ev sahipleri evlerini elden çıkarmak için satışa çıkarmaya başladı. Vitrinler ise satılık ilanlarla dolmaya başladı.

ev.jpg

EV FİYATLARINI ETKİLEYEN 2 NEDEN

İstanbul Emlak Müşavirleri Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yeşiltaş, ise konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Depremden dolayı 5 milyonluk eski binaların satış fiyatının 3,5 milyon lira da seyrettiğini aktaran Yeşiltaş, "Eski binalardaki evlerin fiyatlarında yüzde 25-30 arasında bir düşüşü gözlemliyorum ben. İlanların daha da artacağını fiyatların daha da düşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Diğer bir nedenin ise kira fiyatlarına gelen yüzde 25'lik zam oranının olduğu kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN