Artık o fiyata kimse altın bulamaz! Altının ciğerini bilen ekonomistten korkutan tahmin

Artık o fiyata kimse altın bulamaz! Altının ciğerini bilen ekonomistten korkutan tahmin

ABD'nin olumlu ekonomik verileri altın fiyatlarını yükseltti. Federal Rezerv'in (Fed) faiz artırımlarını erteleyebileceği söylentileri de altın fiyatlarının güçlenmesine katkıda bulundu...

Son bir ayın zirvesine yaklaşan ons altın, güne 1942 dolardan başladı. Gün içerisinde 1947 dolar seviyesini gördükten sonra şu anda 1945 dolardan işlem görüyor. Uzmanlar, 1948 doları direnç olarak belirlerken, bu seviyenin aşılması durumunda 1956-1963 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade ettiler.

GRAM ALTIN PİYASASI: UZMAN MEMİŞ'TEN AÇIKLAMALAR

Gram altın, güne 1667 liradan başlamışken gün içinde 1674 lira seviyesini test etti. İslam Memiş, "İnternet fiyatları ile serbest piyasa fiyatları arasındaki farka dikkat çekerek, "1700 lira altında gram altın yok" şeklinde bir açıklamada bulundu.

2.jpg

ALTINDA EYLÜL RALLİSİ BEKLENTİSİ

İslam Memiş, Eylül ayında altının ralli yapmasının muhtemel olduğunu belirtirken, "Dolar yatırımcısının da altına geçmek için son fırsatları. Bu seviyelerden gram altın almak mantıklı." yorumunda bulundu. Ons altındaki yükselişin devam etmesi halinde Ekim ayı itibarıyla fiyatların 1800 dolar seviyelerini görebileceğini öngördü.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN YATIRIMCILARINA UYARI

"Ons altında 2-3 hafta içinde 2000 üzerinde ataklar görme ihtimalimiz güçlendi" diyen Memiş, altın yatırımcılarına da sabır tavsiyesinde bulunarak, "Elinde altın bulunduran beklemeye devam etmeli. Büyük bir ihtimalle ya Eylül ortaları ya da sonlarına doğru hareketlenme yaşanacak" şeklinde uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN