Asel bebek hala aranıyor... Eğitimli köpekler de aramaya katıldı

Aksaray'da geçtiğimiz gün yaşanan sel felaketinde kaybolan Asel bebeğe dair şu ana kadar hiçbir iz bulunamadı. 3 aylık bebek Asel Balcan için arama kurtarma çalışmalarına Ankara'dan getirilen eğitimli köpekler de katıldı.

Yurt genelinde etkili olan sağanak yağış birçok kentte sel ve su taşkınına neden oldu. Aksaray'da önceki gün sel ile sürüklenen otomobilin içindeki 3 aylık Asel bebek, annesi Hayriye Balcan'ın kucağından düştü. Günlerdir devam eden arama çalışmalarının sonuç vermesi bekleniyor.

AFAD, jandarma, polis ve UMKE ekipleri, olayın yaşandığı bölgede arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 250 kişiden oluşan ekip yaklaşık 15 kilometrelik alanda Asel bebeği arıyor.

yeni-proje-8.jpg

Öte yandan arama kurtarma çalışmaları için Ankara'dan getirilen eğitimli köpekler de bugün çalışmalara katıldı.

KÖPEKLER DE ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

Daha önce bölgedeki balçık nedeniyle koku alamadığı için bekletilen köpekler, arazinin uygun hale gelmesiyle bu sabah arama kurtarma çalışmalarına dahil edildi.

Aksaray'ın Kireçlik mevkiinde 3 Eylül Pazar akşamı meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi kurtarılmış, kaybolan 3 aylık Asel Balcan için arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

yeni-proje-7.jpg

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Asel'i arama çalışmalarını sürdüren ekipleri ziyaret eden Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına da açıklama yapmıştı.

Kumbuzluoğlu, "Asel bebeğimizi aramaya devam ediyoruz. Tüm güvenlik güçlerimiz burada. Arama kurtarma ekiplerimiz burada. Valiliğimiz burada" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN