CHP'den emekli ikramiyeleri için kanun teklifi: Asgari ücret düzeyine yükseltilmeli

CHP'den emekli ikramiyeleri için kanun teklifi: Asgari ücret düzeyine yükseltilmeli

CHP'li Ömer Fethi Gürer, emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin asgari ücret düzeyine yükseltilmesi için kanun teklifi verdi. Gürer, “Bayram ikramiyesinin emeklinin sorununu çözmek yerine, torununa vereceği bir bayram harçlığı noktasına düştüğünü görmek lazım" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bugün yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı’nda emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine yükletilmesi için TBMM’ye kanun teklifini verdiğini açıkladı.

omer-fethi-gurer-001.jpg

'EMEKLİ ARTIK GEÇİNEMEZ DURUMDA'

Gürer, şunları söyledi:

"Seçim bitti, zamlar peş peşe yağmaya başladı. Sabit gelirli, dar gelirli, emekli, işsiz, esnaf, çiftçi, her kesim zamlardan nasibini alıyor. Özellikle emeklilerin aldıkları ücret, enflasyon karşısında eridi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğim’ diyor. Oysa emekliler, açlık sınırının altında bir ücretle geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Bunun için en düşük emekli aylığının asgari ücret olması yönünde bir kanun teklifi de verdim.

Bir kere önümüzde Kurban Bayramı var. Emeklilere Kurban ve Ramazan Bayram’ında birer ikramiye veriliyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsaydı, Kurban Bayramı’nda 15 bin lira, tüm emeklilerin hesabına yatacaktı. Şu anda iktidar Ramazan ve Kurban Bayramlarındaki emekli bayram ikramiyelerinde herhangi bir artış yapmadı. Vermiş olduğum kanun teklifiyle emeklilerin bayram ikramiyesinin asgari ücret düzeyine çıkarılmasını talep ettim. TBMM Başkanlığı’na da kanun teklifini sundum. Görüşülüp kanunlaşırsa en düşük bayram ikramiyesi, emekliler için asgari ücret düzeyinde olacak. Çünkü emekli, artık geçinemez durumda.

'ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE EMEKLİMİZE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLMELİ'

Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda mevcut emekli bayram ikramiyesiyle bir koyun alma olanağı dahi yok. Yani bir küçükbaş kurbanlık hayvan 8-10 bin arasında değişiyor. O zaman, verilen bayram ikramiyesinin emeklinin sorununu çözmek yerine, torununa vereceği bir bayram harçlığı noktasına düştüğünü görmek lazım. Bunun için de emeklilerin mutlak surette bayram ikramiyeleri asgari ücrete endekslenmeli ve bundan sonra Kurban ve Ramazan Bayramı’nda, belirlenen asgari ücret düzeyinde emeklimize bayram ikramiyesi verilmelidir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN