Asgari ücret zam oranı için herkes bu rakamda mutabık! Komisyon toplantıları için geri sayım

Asgari ücret zam oranı için herkes bu rakamda mutabık! Komisyon toplantıları için geri sayım

2024 yılı asgari ücret zammı için çalışmalar kasım ayında başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, milyonlarca çalışanın maaşını belirleyecek. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? 2024 Ocak ayı asgari ücret zammı belli oldu mu? Asgari ücrete yüzde kaç zam gelir? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte, 2024 asgari ücret son dakika haberi...

Asgari ücretle milyonlarca çalışan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2024 yılı zammını belirlemek için ne zaman toplanacağını şimdiden merak etmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak görevidir" ifadelerini kullanmıştı.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, 20 Kasım 2023 tarihinden sonra asgari ücret görüşmeleri ile ilgili yeni bir komisyon kurulacağını söyledi.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücret zammıyla ilgili, "SSK, BAĞ-KUR yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimiz yüzde 50'ye yakın bir artış olacağını öngörebiliyoruz" dedi.

Bu tahmine göre 6 aylık artış oranı tahmini yüzde 38 civarında kaydedilecek. Bakan Işıkhan'ın, "Enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak görevidir" ifadelerini kullandı.

2024 ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları göz önünde tutulduğunda asgari ücret zammıyla ilgili yüzde 40 oranında zam gelmesi ihtimali üzerinde duruluyor.

Asgari ücrete yüzde 40 oranında zam yapılması halinde asgari ücret 15 bin 962 TL'ye yükselmiş olacak. Kesin zam oranı ise 2023 Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda alınacak kararla netleşecek.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantı tarihleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, hükümetten 5 temsilci, işveren sendikasından 5 temsilci ve işçi sendikasından 5 temsilci olmak üzere toplam 15 kişi ile bir araya geliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının 2023 Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN