Asgari ücret zammı bekleyenlere müjdeli haber! Bu rakam ilk kez konuşuldu: Çalışanlar bayram edecek

Asgari ücret zammı bekleyenlere müjdeli haber! Bu rakam ilk kez konuşuldu: Çalışanlar bayram edecek

Temmuz ayı gelirken, asgari ücrete yapılacak zam, enflasyonla birlikte dikkatleri üzerine çekti. Açıklamalara göre vatandaşları heyecanlandıracak bir rakam ortaya atıldı.

Asgari ücret ve emekli artışları için zaman daralıyor. Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs ayına dair enflasyon rakamlarını paylaştı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık olarak %9,59, aylık olarak ise %0,04 belirlendi. Yeni kabineye dahil olanlar, asgari ücret belirleme komisyonunda aktif hale gelecek.

Hükümetten kaynaklanan iddialara göre asgari ücretin 500 dolar civarında olması öngörülüyor, ancak iş dünyasında farklı değişkenler de tartışma konusu.

Bazı ekonomi uzmanlarının öngörülerine göre, enflasyonun %25 seviyelerinde olması bekleniyor. Bu oranın gerçekleşmesi durumunda, asgari ücretin 10.634 liraya çıkması öngörülüyor.

Ek olarak, bu miktarın üzerine refah payı eklenmesi durumunda, zam oranının %40'a çıkması ihtimali üzerinde duruluyor. Bu durumda asgari ücret 11.910 lira oluyor.

2.jpg

Emekli bireyler de Temmuz ayını bekliyor. SSK ve BAĞKUR emeklileri için aşamalı refah payı düzenlemesi üzerinde çalışılıyor. Bu durum, daha az aylık alan emeklilere daha fazla zam yapılacağını gösteriyor.

Belirlenen oranlara göre; 10 bin-15 bin lira arasında maaş alanlara %45, 15 bin-20 bin lira arasında maaş alanlara %40, 20 bin ve üzerinde maaş alan kişilere ise %35 zam uygulanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN