Asgari ücretle bir zam daha mı geliyor? Fatih Portakal'dan bomba açıklama: "Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir hazırlığa girebilir"

Asgari ücretle bir zam daha mı geliyor? Fatih Portakal'dan bomba açıklama: "Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir hazırlığa girebilir"

Asgari ücretin ne kadar olacağı dün akşam resmi olarak açıklandı. Açıklanan zam büyük eleştirilere neden olurken Fatih Portakal konu ile ilgili açıklama yaptı. Asgari ücretle bir zam daha mı geliyor? Fatih Portakal açıklamasında "Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir hazırlığa girebilir" dedi...

Türkiye'de dün akşam, asgari ücretle çalışanların ve özel sektörde faaliyet gösterenlerin büyük bir merakla beklediği 2024 asgari ücret zammı resmi olarak açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya gelerek duyurduğu karara göre, Ocak 2024 asgari ücreti 17 bin 2 TL olarak belirlendi.

CUMHURBAŞKANI YENİ BİR HAMLE YAPABİLİR

2024-yeni-asgari-ucret-ne-kadar-1.jpg

Sözcü TV'de konuya dair yorumlarda bulunan gazeteci Fatih Portakal, asgari ücretin dolar bazındaki karşılığının ortalama 578 dolar olduğunu belirtti. Portakal, işçilerin yeni asgari ücretten memnun olmadığını ve önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni bir hamle yapabileceğini öne sürdü.

Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medyada gündem olan '2 TL' detayına da vurgu yaparak, "Herkes 2 liraya takılmış durumda, bu iki lira neyin nesi diyorlar. Yeni asgari ücret 17 bin 2 TL! Yeni asgari ücret ne zaman cebinize girecek biliyor musunuz? Bugün itibarıyla asgari ücret 17 bin 2 TL oldu. Dolar kuru da aşağı yukarı 29.40 TL. Bir ay sonra asgari ücretin kaç dolar eridiğini hep birlikte göreceğiz." dedi.

ASGARİ ÜCRETE BİR ZAM DAHA GELECEK Mİ?

Portakal, 1 Şubat'ta zamlı asgari ücretin işçinin cebine gireceği günün, maaşın dolar karşısında nasıl eridiğini göstermesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: “1 Şubat'ta zamlı asgari ücretin işçinin cebine gireceği gün bu maaşın dolar karşısında nasıl eridiğini maalesef hep birlikte göreceğiz. Bu maaş işçiyi mutlu eder mi? Bence mutlu etmez. Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki dönemde yeni bir hazırlığa girebilir. %49 zammın ardından acaba emekliler ne kadar ücret alacak? Şimdi de gündem bu.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN