Asgari ücrette büyük hayal kırıklığı! Milyonlarca çalışana işveren şoku... Ünlü SGK uzmanı masadaki rakamı açıkladı

Asgari ücrette büyük hayal kırıklığı! Milyonlarca çalışana işveren şoku... Ünlü SGK uzmanı masadaki rakamı açıkladı

Milyonlarca çalışanın asgari ücrete yapılacak olan zammı merakla bekliyor. Özellikle artan kira, gıda fiyatları ve hayat pahalılığı göz önüne alındığında, asgari ücretin sene başında ne kadar olacağı büyük bir önem taşıyor...

Temmuz ayında asgari ücret 8 bin 506 lira iken yapılan 3 bin liralık zamla 11 bin 402 liraya yükseldi. Şimdi ise gözler ocak ayındaki zammı bekliyor.

1-021.jpg

SGK UZMANINDAN ZAM TAHMİNİ

SGK Uzmanı Melis Elmen, 2023 yılında asgari ücretin ocak ayında nasıl bir artış göstereceği hakkında önemli bilgiler verdi. Eskiden yılda bir defa zam yapılırken, şimdi altı ayda bir zamma dönüldüğünü belirten Elmen, işverene getireceği ekonomik yük ve global ticaret problemleri sebebiyle asgari ücretin en fazla 13.000 TL olmasının planlandığını ifade etti.

2-010.jpg

ENFLASYONLA OLAN BAĞLANTI VE BEKLENTİLER

Asgari ücret zammının, 2023 yılında enflasyon oranını yakalaması bekleniyor. Eğer bu gerçekleşirse, asgari ücretin 20 bin TL'ye ulaşması muhtemel. Vatandaşlar, gerçek enflasyon oranına eşit zam yapılmasını talep ediyor ve bu da asgari ücretin en az 20.000 TL olması anlamına geliyor.

Sonuç olarak, yeni asgari ücret zammı hem çalışanları hem de işverenleri yakından ilgilendiriyor. Ocak ayında ne kadar bir artış yapılacağı ise merakla beklenen bir konu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN