Asgari ücrette yeni gelişme! Bakan Işıkhan’dan temmuz ayı için net mesaj

Asgari ücrette yeni gelişme! Bakan Işıkhan’dan temmuz ayı için net mesaj

Ocak ayında asgari ücret %49 oranında artırılarak 11 bin 402 liradan 17 bin 2 liraya yükseltildi. Bu artış, milyonlarca çalışanın asgari ücrete ikinci bir zam yapılıp yapılmayacağı konusunda sorularını beraberinde getirdi. Peki asgari ücrete Temmuz zamı yapılacak mı? İşte merak edilenler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya dair açıklamalarda bulundu. Haber Global televizyonunda gerçekleşen canlı yayında konuşan Bakan Işıkhan, asgari ücretin geçen yıl 8 bin 500 lira iken bu yıl 17 bin lira olarak belirlendiğini hatırlattı. Işıkhan, Temmuz ayında herhangi bir artış yapılmayacağını, bu durumun Ocak ayında yapılan artışla dikkate alındığını ifade etti.

img-5977-001.jpeg

Asgari ücretin hükümet tarafından değil, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlendiğini vurgulayan Işıkhan, Bakanlık olarak işçi ve işveren temsilcilerini bir araya getirerek müzakerelerin sağlanmasına aracılık ettiklerini belirtti. Ekonomik dengeyi gözetmenin önemine değinen Bakan, kalıcı refah artışı hedeflediklerini ve istihdamı koruyarak büyümeyi sürdürdüklerini söyledi. Bakanlık olarak işçilere, memurlara ve emeklilere yönelik desteklerinin devam edeceğini de ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN