Astarı yüzünden pahalı! Yeni basılan 1 TL'lerin maliyeti şoke etti

Astarı yüzünden pahalı! Yeni basılan 1 TL'lerin maliyeti şoke etti

Artan hayat pahalılığı artık madeni paraları da vurdu. “Astarı yüzünden pahalı” deyimi bu durumu tam olarak karşılıyor desek yeridir. Öyle ki yeni basılan 1 TL’lerin maliyet fiyatları duyanları şaşkına çevirdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Madeni paraların maliyet rakamları son günlerde gündemde yer alırken söz konusu paraların gramajlarının düşük maliyetlerinin yüksek olması duyanları şaşkına çevirdi. Gazeteci Turhan Bozkurt, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla madeni bir liraların 3 lira maliyeti olduğunu açıkladı. Üstelik sadece maliyet fiyatlarının yükselmesi değil aynı zamanda gramajlarının da düşmesi dikkat çekti.

yeni-proje-25.jpg

MALİYET ARTTI GRAMAJ DÜŞTÜ

Gazeteci Turhan Bozkurt, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, madeni paraların güncel maliyetlerinden söz etti. Şuan için 1 TL’nin maliyeti 3 TL olarak bildirilirken, gramajlarının da düştüğü açıklandı. Öyle ki eski 1 TL’lerin 8,21 gram, yeni 1 TL’lerin ise 6,63 gram olduğu öğrenildi. Konuya ilişkin paylaşım yapan Bozkurt, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Madenî 1 TL’yi 3 TL’ye mâl eden Hazine’nin vardır bir bildiği.

Hurdacı hesabıyla bile iflas bayrağını çekmişiz.

Üstelik eski 1 TL 8,21 gram iken, yeni 1 TL 6,63 gram.

1,50 gram daha az alaşım ihtiva eden 1 TL’nin maliyeti 3 TL.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN