Avrupa’nın kapıları Ruslara açılıyor! Romanya’dan Schengen müjdesi

Avrupa’nın kapıları Ruslara açılıyor! Romanya’dan Schengen müjdesi

Avrupa Birliği’nin yeni Schengen bölgesi üyesi Romanya, 31 Mart 2024 tarihinden itibaren Rus vatandaşlarına Schengen vizesi vermeye başlayacağını duyurdu. Bu gelişme, Rus vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine daha kolay seyahat edebilmelerinin önünü açıyor.

Romanya’nın Schengen bölgesine dahil olmasıyla birlikte, Rusya’dan gelen ziyaretçiler artık Romanya üzerinden Schengen bölgesine seyahat edebilecekler. Bu, onlara Avrupa’nın geniş bir alanını keşfetme ve birçok ülkeye vizesiz seyahat etme imkanı tanıyor.

img-4849.jpeg

Romanya’nın Moskova Büyükelçiliği tarafından TASS haber ajansına yapılan açıklamada, Schengen vizesi uygulamasının resmen başladığı ve Rus vatandaşlarının bu imkandan faydalanabilecekleri belirtildi. Bu yeni uygulama, Rus vatandaşlarının herhangi bir 180 günlük dönemde toplam 90 gün boyunca Schengen bölgesinde kalabilmelerine olanak tanıyacak.

Rusya’daki Romanya konsoloslukları, Moskova, St. Petersburg ve Rostov-na-Donu’da Schengen vize başvurularını kabul etmeye başladı. Bu adım, Rus vatandaşlarının Avrupa’ya seyahat etmelerini kolaylaştırırken, aynı zamanda ticaret, turizm ve kültürel alışverişin artmasına katkı sağlayacak.

Bu gelişme, Bulgaristan’ın da kısa bir süre önce Rus vatandaşlarına Schengen vizesi vermeye başladığını duyurmasının ardından geldi. Avrupa Birliği’nin sınırlarını genişleten bu adımlar, bölgedeki uluslararası ilişkiler ve etkileşimler açısından önemli bir dönüm noktası oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN