Ayda en az 100 bin TL kazanıyor! 60 yıllık baba mesleği: Çırak gelmiyor ama bu işte çok para var

Ayda en az 100 bin TL kazanıyor! 60 yıllık baba mesleği: Çırak gelmiyor ama bu işte çok para var

Kilis’te yarım asrı aşkın süredir yemeni ustalığı yapan 68 yaşındaki Mehmet Baysal, çırak bulunmamasından şikayet ediyor. Aylık ise en az 100 bin TL kazanıyor, 150 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Kilis’te yaşayan 68 yaşındaki yemeni ustası Mehmet Baysal, çocuk yaşta adım attığı baba mesleğini tam 60 yıldır büyük bir tutkuyla sürdürüyor. Babasından devraldığı geleneksel el sanatını, bugün küçük bir dükkânda yaşatmaya devam eden Baysal, mesleğinin ekonomik açıdan da hâlâ güçlü bir potansiyele sahip olduğunu vurguluyor.

GÜNDE SAATLERCE ÇALIŞIYOR, AYDA 150 BİN TL KAZANIYOR

resim-2025-07-01-145153476

Yemeni üretimi, ayakkabı tamiri ve el emeği ayakkabı imalatı yapan Baysal, işine sabah saat 07.30’da başlıyor ve gün boyunca titizlikle çalışıyor. Zanaatını sadece geçim kaynağı değil, bir yaşam biçimi olarak gören usta, “Bu işi sevmesem burada 60 yıl oturmazdım. Sabah saat 07.30'da dükkânı açar, işimi severek yaparım” diyerek işine duyduğu sevgiyi dile getirdi. Ayda ortalama 100 ila 150 bin TL arasında gelir elde ettiğini söyleyen Baysal, dört çocuğunu bu işle okutup evlendirdiğini de ifade etti.

GENÇLER ZANAATA SIRT ÇEVİRİYOR

resim-2025-07-01-145302612

Mehmet Baysal, mesleğin ekonomik getirisine rağmen genç neslin bu alana ilgisiz kaldığını belirtiyor. "Çırak gelmiyor, herkes okula gidiyor. ‘memur olacağım' diyorlar ama bu meslek de iyi kazandırıyor. Ayda 100 bin lira, 150 bin lira kazanıyorum. Daha fazlası da oluyor. Bu işle 4 çocuğumu üniversitede okuttum, hepsini evlendirdim” sözleriyle zanaata olan ilgisizliği eleştirdi.

BABA MİRASIYLA BÜYÜYEN BİR YAŞAM

Babasıyla birlikte kundura üretimiyle meslek hayatına başlayan Baysal, babasının vefatından sonra daha çok yemeni ve ayakkabı tamiratına yöneldiğini aktarıyor. Şimdi ise 7 metrekarelik atölyesinde hem üretim yapıyor hem de yılların birikimini yaşatıyor.

resim-2025-07-01-145319982

“BU İŞ BANA HER ŞEYİ VERDİ”

Baysal, el emeğiyle kazandığı paranın sadece maddi değil, manevi olarak da büyük katkılar sunduğunu belirtiyor: “Allah bu mesleğin yüzü hürmetine her şeyi nasip etti.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN