Aydın, Denizli, İzmir, Manisa son olarak Muğla! Bu delikleri gördüyseniz istila başladı demektir

Aydın, Denizli, İzmir, Manisa son olarak Muğla! Bu delikleri gördüyseniz istila başladı demektir

Türkiye'de istila çığ gibi büyüyor. Aydın, Denizli, İzmir ve Manisa derken son olarak Muğla'da ortaya çıktı. Bu delikleri gördüyseniz acil önlem alın. İstila sıçraya sıçraya geliyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de İstilacı hayvanlar arasında yer alan bu tür için flaş bir açıklama geldi. Ege kıyılarında sıçraya sıçraya ilerleyen bu istilaya yönelik acil önlem alınması gerektiği vurgulandı. Her geçen gün sayılarında yaşanan artış dikkat çekerken önlem alınmaması durumunda ortaya çıkabilecek zararlarda gözler önüne serildi. İşte tüm detaylar…

EGE KIYILARINDA YAYILIYOR

Yaz mevsimine kısa bir süre kala istilacı hayvan türleri ile ilişkin açıklamalarda gelmeye başladı. Hayvanların tarlalarda ya da şehirlerde oluşturduğu tehditlere ilişkin detaylar paylaşılırken bu kez uyarılar Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla'ya geldi.

fare-ilaclama.jpg

Türkiye'deki önemli tarım kentleri arasında yer alan Aydın'ın Nazilli İlçesinde büyük ölçüde ürün kaybına neden olan tarla farelerindeki popülasyon artışları için uyarı yapıldı. Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sahada incelemeler gerçekleştirirken üreticileri tarla fareleri konusunda bilgilendirdi. Tarla farelerinin beslenme ve dışkılama deliklerinin iyi bir şekilde ayırt edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar deliklere el değmeden iki üç adet zehirli buğday tanesi koyulması gerektiğini söyledi.

tarla-faresi-2.jpg

SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise tarım alanlarında gerçekleştirilen incelemelerde tarla faresi popülasyonunda artış gözlemlendiği belirtildi. Çiftçilerin mücadele kapsamında tarih faresinin beslenme ve dışkılama deliklerini iyi ayırt etmesi gerektiği belirtilirken bu deliklere hiçbir şekilde el değmeden 2-3 adet zehirli buğday tanesi atılarak önlem alınabileceğini vurguladı. Ekosistem açısından önemli olan kuşların zehirlenmemesi için buğdayların deliğin iç kısmına konulması gerektiği de vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN