Aydın, Kütahya, Isparta'dan başlayacak Ordu, Samsun'dan çıkacak! Keyfine düşkün olanlar evden çıkmasın: Tarih verildi

Aydın, Kütahya, Isparta'dan başlayacak Ordu, Samsun'dan çıkacak! Keyfine düşkün olanlar evden çıkmasın: Tarih verildi

Türkiye'de yaşanacak olan tehlikelere karşı uzman isimlerden uyarılar gelmeye devam ediyor. Son gelen uyarılara göre o tarihte evden çıkmamanız öneriliyor. Özellikle Aydın, Kütahya, Isparta, Ordu ve Samsun halkı için uyarılar gelmeye başladı. Peki, hangi tarihte evden çıkılmaması gerekiyor? İşte tüm detaylar...

Uzman isimlerden bazı bölgeler için uyarılar gelmeye devam ediliyor. O tarihten itibaren başlayacak olan felaket hakkında detaylar verdi. Yurdun büyük bir bölümünde etkili olması beklenen yağışların bazı bölgelerde daha etkili olması bekleniyor. Uzman isim o tarihte evlerde oturulması gerektiğini vurguladı.

PLAN YAPANLARA KÖTÜ HABER

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik tarafından paylaşılan bilgiler doğrultusunda hava sıcaklıklarını değerlendirdi. Yaz mevsiminin oldukça sıcak ve kurak geçmesinin ardından müjdeli haberi verdi. Türkiye'de etkisini göstermesi beklenen Balkan serin hava dalgalarının sıcaklıkları düşüreceğini belirtti. Mevsim normallerine ineceği söylenen sıcaklıkların yanı sıra yağışların da geleceğini vurguladı.

Batı ve kuzey bölgelerinde hafta sonu ve pazartesi günü aralıklı sağanak yağışlar beklendiğini belirtti. Çelik tarafından gelen açıklamaya göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun güneyinde yağış beklenmiyor. Bu bölgeler dışında yurt genelinde 3 gün aralıklarla yağış bekleniyor. Çelik açıklamalarında, "Salı gününden itibaren tekrar yağışlar azalıyor. Sadece Doğu Karadeniz çevrelerinde yağışlar devam edecek.” sözlerine yer verdi.

e8bney-wuaeijur-ctva.jpg

SIICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNE DÜŞÜYOR

Sıcaklık değerlendirmelerine göre mevsim normallerinin 5 - 7 derece üzerinde olan sıcaklıkların mevsim normallerine yaklaşacağını belirtti. Sıcaklıklardaki düşüşe rağmen mevsim normallerinin 1 - 2 derece daha üzerinde olması bekleniyor.

Yağışların ardından sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 - 4 derece çıkabileceğini belirten uzman isim geçtiğimiz haftalardaki sıcaklıklar gibi sıcaklığın beklenmediğini ifade etti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların bunaltıcı olduğunu belirterek, "Onun dışında yurdumuzun hemen hemen tamamında önümüzdeki günlerde havalar biraz daha serinleyecek." sözleriyle noktaladı.

son-dakika-13-agustos-hava-durumu-meteorolojiden-haritali-uyari-5-bolgede-saganak-bugun-hava-nasil-olacak-fyxk.webp

SAMSUN VE ORDU UYARISI

Yurt genelinde havanın yağışlı olacağına dair beklentilerini paylaşan Çelik, cumartesi günü itibariyle batı iç bölgelerde; Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında öğle saatlerine dair kuvvetli yağışların görülebileceğini ifade etti.

Cumartesi gününü pazara bağlayan gece için ise Orta Karadeniz, Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yağış beklentilerini paylaştı. Halkın yağışlardan dolayı oluşacak olumsuzluklara karşı tedbirli olmasını duyurarak açıklamalarına devam etti. Açıklamalarının devamı ise şu şekilde;

Ankara’da cumartesi günü akşam saatlerinde bir sağanak geçişi bekliyoruz. Pazar günü yine gök gürültülü sağanak var. Pazartesi günü ise hava parçalı bulutlu olacak. Güney kesimlerinde belki sağanak yine görebiliriz. Salı gününden itibaren Ankara’da yağış beklentimiz yok.

İstanbul’da cumartesi günü için kuzey ilçelerinde yağış bekliyoruz, Karadeniz’e bakan ilçelerinde özellikle akşam saatlerinde kısa süreli sağanak geçişleri olacak. Pazar İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak beklentimiz var. Pazartesi İstanbul’da hava parçalı çok bulutlu olacak, yağış beklentimiz yok.

İzmir’de de sadece pazartesi kısa süreli bir sağanak geçişi var. Onun dışında bir yağış görülmüyor.

Ankara’daki en yüksek sıcaklıklar 29-30 dereceler civarında. İstanbul yine 30 dereceler civarında, İzmir’in en yüksek sıcaklıkları ise 34-35 dereceler civarında olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN