Aydınlılara resmi yetkililer duyurdu! Hafta sonu gidip kapısından dönmeyin: Kırmızı bayrak çekildi

Aydınlılara resmi yetkililer duyurdu! Hafta sonu gidip kapısından dönmeyin: Kırmızı bayrak çekildi

Aydınlılar hafta sonu rotalarınızı değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Aydınlılara resmi yetkililer duyurdu! Gidip kapısından dönmeyin! Yasak başladı, Ekim ayına kadar devam edecek. Kırmızı bayrak çekildi...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Aydın Valiliği, orman yangınlarına karşı kırmızı alarm durumuna geçti. 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında belirlenen ormanlık alanlara izinsiz girişler yasaklandı. Bu karar, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla alındı. Koçarlı Adnan Menderes Şehir Ormanı ve Dilek Yarımadası Milli Parkı gibi bazı alanlar bu yasağın dışında bırakıldı.

İZİNSİZ GİRİŞLER YASAKLANDI

Kocaeli'de ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Aydın İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun kararı gereği, ormanlara izinsiz girişler yasaktır. Piknik alanlarında dumansız piknik yapılması, çöp bırakılmaması ve yangın konusunda uyarılar yapılacaktır” denildi. Ayrıca orman kenarında ve içinde yanıcı maddelerin bırakılması yasaklandı. Turizm ve sportif faaliyetler için belirlenen kurallara uyulması gerektiği vurgulandı.

Kararlara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı belirtilirken, vatandaşların 112 ACİL hattını yangın ihbarı için kullanabileceği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN