Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Özge Pomen'in avukatlarından açıklama: Görüntüler müvekkilimizin rızası dışında paylaşıldı

Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Özge Pomen'in avukatlarından açıklama: Görüntüler müvekkilimizin rızası dışında paylaşıldı

CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Özge Pomen'in avukatları, Özge Pomen'e ait ses ve görüntülerin Özge Pomen'den izinsiz bir şekilde paylaşıldığını belirterek "Ses ve görüntüler, Özge Pomen adına açılan sahte sosyal medya hesapları üzerinden rızası dışında paylaşılması nedeni ile müvekkil mağdur edilmiştir. Yapılan paylaşımlar müvekkilimiz Özge Pomen tarafından yapılmamıştır. Bu paylaşımlar hakkında yasal yollara başvurulacaktır" denildi.

Eski eşi Özge Pomen ile evliyken gerçekleşen bir telefon konuşması sosyal medyaya yansıyan Aykut Erdoğdu ve yeni eşi CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Avukat Tuba Torun'un CHP'den istifa etmesine neden olan olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Olayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özge Pomen'in avukatları, Evrim Dost ve Halil Şahin, Özge Pomen'e ait ses ve görüntülerin Özge Pomen'den izinsiz bir şekilde paylaşıldığını belirterek yasal yollara başvuracaklarını duyurdu.

"MÜVEKKİLİMİZ MAĞDUR EDİLDİ"

Söz konusu paylaşımların 'Özge Pormen tarafından yapılmadığını' vurgulayan Dost ve Şahin, şunları söyledi:

"26 Haziran 2022 tarihinde sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna servis edilen, müvekkilimiz Özge Pomen'in ses ve görüntü, eski eşi İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu ve Avukat Tuba Torun Erdoğdu'nun seslerinin yer aldığı görüntüler müvekkil adına açılan birkaç sosyal medya hesabından paylaşılmıştır. Sonrasında yine bu hesaplardan müvekkile ait olmayan beyan ve açıklamalar yapılmıştır. Sosyal medya üzerinden yapılan yayın üzerine pek çok gazete, gazeteci, haber siteleri ve medya kuruluşları da müvekkil adına açılan hesaptan yayımlanan video ve içerikleri haber haline getirerek kamuoyunun bilgisine sunmuştur.

YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Anılan süreçte kendisine ait ses ve görüntülerin, kendi adına açılan sahte sosyal medya hesapları üzerinden rızası dışında paylaşılması nedeni ile müvekkil mağdur edilmiştir. Yapılan paylaşımlar müvekkilimiz Özge Pomen tarafından yapılmamıştır. Bu paylaşımlar hakkında yasal yollara başvurulacaktır"

NE OLMUŞTU?

CHP’li Aykut Erdoğdu’nun boşandığı eşi Özge Pormen'in adını taşıyan Twitter’daki ‘Özge’ adlı hesaptan cumartesi gecesi 23.53’te paylaşılan ses ve video kaydı siyaset gündemine oturmuştu. Söz konusu kayıtta Aykut Erdoğdu ile ayrıldığı eşinin arasındaki konuşmayı içeren kayıtta üçüncü bir kişi tarafından çekildiği anlaşılan Özge Pomen’in diyalog esnasındaki görüntüleri de yer almıştı.

Tartışmalara neden olan kayıtta Aykut Erdoğdu, ayrıldığı eşi Özge Pomen’e Tuba Torun ile bir ilişkisi olmadığını ikna etmeye çalışmıştı. Kayıtta, Aykut Erdoğdu Tuba Torun’un CHP Parti Meclisi listesine alınması için, “gerekirse kendi adının çıkarılması” önerisi ile beş kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığını söylemiş, sz konusu kaydın açıklanmasından 3,5 saat sonra ise Aykut Erdoğdu, “hastaneye kaldırıldığını” duyurduğu eşi Tuba Torun’dan özür dilemişti.

Aykut Erdoğdu daha sonra İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlarken “ne yapacağını bilmediğini, Genel Başkan ve parti yönetiminin partiye zarar verdiğini düşünmesi halinde istifa edebileceğini, ancak şu anda sağlıklı bir karar verecek durumda olmadığını” açıklamıştı.

Twitter’daki Özge isimli aynı hesaptan 26 Haziran'da saat 17.32’de yapılan ikinci ses kaydı paylaşımında da Aykut Erdoğdu’nun ayrıldığı eşi Özge Pomen ile yeni eşi CHP Yüksek Kurul üyesi Tuba Torun arasında yapılan konuşma yer almıştı. Söz konusu kayıt, Özge adlı hesaptan “Neyse ki artık partidesin, Aykut Erdoğdu’yu aldın sırada vekillik var” ifadesi eşliğinde paylaşılmıştı. Torun, ağlayarak yaptığı anlaşılan konuşma sırasında “istifa etmekten” söz etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN