Ayrıldığı eşini 21 bıçak darbesiyle öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet talebi

Ayrıldığı eşini 21 bıçak darbesiyle öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet talebi

İstanbul'da ayrıldığı eşini 21 bıçak darbesiyle öldüren Satı Mehmet Demirci hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı beyanlarını hazırlamaları için taraflara süre verip, duruşmayı erteledi.

İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi Hanife Demirci'yi 21 bıçak darbesiyle öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Satı Mehmet Demirci'nin Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, sanık Satı Mehmet Demirci'nin olaydan bir hafta önce çocuklarını görmek için boşanma aşamasındaki eşi Hanife Demirci'nin evine gittiğinde aralarında tartışma yaşandığı anlatıldı.

Çocukların beyanlarında da anne ve babalarının birçok kez tartıştıklarını söyledikleri aktarılan mütalaada, sanığın eşine birkaç kez vurduğu, mal paylaşımı konusunda aralarındaki anlaşmazlığın giderek arttığı kaydedildi.

'TASARLAYARAK CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRME'

Sanık Demirci'nin Esenler'de oturduğu halde, olaydan bir gün önce eşinin oturduğu Bağcılar'da bir otele gittiği, sanığın ödünç aldığı araçla gittiği olay yerinde ise görünmemek için aracın arka koltuğunda saklandığı belirtildi.

Sabah çocuklarını okula bıraktıktan sonra yürüyerek eve dönen eşini takip edip bıçakladığı aktarılan sanığa, "eşini tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istendi.

Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı beyanlarını hazırlamaları için taraflara süre verip, duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Satı Mehmet Demirci'nin 11 Kasım 2021'de, iki çocukları bulunan 11 yıllık eşi Hanife Demirci ile boşanma davalarının çekişmeli olarak sürdüğü sırada eşini öldürdüğü belirtiliyor.

İddianamede de sanığın, "eşini tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN