AYT, TYT, KPSS sınavında matematik çözemeyenlere müjde! O konu müfredattan çıkıyor

AYT, TYT, KPSS sınavında matematik çözemeyenlere müjde! O konu müfredattan çıkıyor

AYT, TYT, KPSS’ye girecek öğrencilere müjde! Matematik dersinde işlenen o konu artık müfredattan kaldırılıyor mu? Pekçok öğrencinin soru çözmekte zorlandığı matematik dersi için yeni gelişme. Bakan Yusuf Tekin’den açıklama geldi.

YKS ve KPSS’ye aylar kala yeni müfredat için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den çarpıcı bir açıklama geldi. Bakan Tekin, ortaöğretim matematik derslerinde integral konusunun kaldırılacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin düzeylerine uygun bir müfredatın hazırlanacağını vurgulayan Tekin, yeni müfredatın gelecek yıl 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanacağını duyurdu.

Integral konusunun matematik müfredatından çıkarılacağı iddialarına yöneltilen sorular üzerine Bakan Tekin, konunun uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından değerlendirildiğini belirtti.

img-3845.jpeg

MÜFREDAT SADELEŞTİRİLECEK

Öğrencilerin düzeyleri göz önünde bulundurularak müfredatın sadeleştirileceğini ifade eden Tekin, seyreltmelerin olacağını ancak detayları hakkında bilgi sahibi olmadığını dile getirdi. Tekin, konuyla ilgili komisyonların aylardır çalıştığını ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın onayıyla öğrencilere uygun bir müfredatın oluşturulacağını belirtti.

Integral, matematikte bir kavram olup, bir fonksiyonun belirli bir aralıktaki alanını hesaplamak için kullanılan bir yöntemdir. Bir fonksiyonun integrali, o fonksiyonun altındaki alanı temsil eder.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN