Babacan daha önce AK Parti'ye oy verenlere seslendi: Erdoğan Keçiören'deki o mütevazı evde oturan kişi mi?

Babacan daha önce AK Parti'ye oy verenlere seslendi: Erdoğan Keçiören'deki o mütevazı evde oturan kişi mi?

DEVA Partisi lideri Babacan, daha önce AK Parti'ye oy veren vatandaşlara seslendi. Babacan, "AK Parti benim genç yaşımda kurucusu olduğum parti değil artık. Erdoğan Keçiören'deki o mütevazı evde oturan kişi mi? Sizi korkutanı değil, çok daha güzel günler sözünü vaat edeni seçin. Öfkeyi değil, sevgiyi seçin. Tek aklı değil, ortak aklı seçin. Korkuyu değil, umudu seçin." dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, sosyal medya hesabı Twitter'dan videolu bir paylaşım yaptı. Konuşmasında daha önce AK Parti'ye oy veren vatandaşlara seslenen Babacan, "Çok kişi soruyor neden CHP'yle ittifak yaptın, neden Kılıçdaroğlu'na destek veriyorsun diye. Beni en iyi siz bilirsiniz. Emanete hıyanet etmediğimi, asla etmeyeceğimi en iyi siz bilirsiniz. Ben bildiğiniz Ali." dedi.

Babacan, "Ben sadece ceketimle çalışmaya başladığım odamdan yine ceketimi aldım çıktım. Tek bir haksızlığa da, yolsuzluğa da ulaşmadığımı en iyi siz gördünüz. Bakın ama ben artık orada değilim. Kurucusu olduğum gençliğimin en verimli yıllarını verdiğim partimden ayrıldım. Neden diye hiç düşündünüz mü? Çünkü orası benim genç yaşımda kurucusu olduğum parti değil artık. Erdoğan Keçiören'deki o mütevazı evde oturan kişi mi? Yolsuzluklar aldı başını gitti. Görüyorsunuz, haksızlık, adaletsizlik her yerde biliyorsunuz." diye konuştu.

"Sevgili kardeşlerim, unutmayın ki bu seçimde tekrar Erdoğan'ı desteklerseniz kendisinin gelmiş olduğu bugünkü durumunu onayladığınız ve bunun devamını istediğiniz anlamına gelecek. Hiçbir şey düzelmeyecek. Şu anda kötü gördüğünüz her şey inanın daha kötüye gidecek." diyen Babacan, "Pazartesi inşallah yepyeni bir Türkiye'ye uyanacağız. Bu yeni Türkiye'de devletin ve ekonominin ehil ellerde idare edilmesi için bize güç verin. Unutmayın ben bildiğiniz Ali'yim. Yıllarca hazinenin başında durup tek kuruş harama, haksızlığa bulaşmayan, sizin hakkınızı gözü gibi koruyan Ali. Size söz veriyorum. Tıpkı geçmişte olduğu gibi yine emanetinize sonuna kadar sahip çıkacağım. Tıpkı 21 yıl önceki gibi." ifadelerini kullandı.

Babacan'ın açıklamaları şöyle;

"AK PARTİLİ KARDEŞLERİM, BENİ EN İYİ SİZ BİLİRSİNİZ"

"Sevgili AK Partili kardeşlerim. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün özellikle sizlere seslenmek istedim. AK Parti'nin kuruluştan beri tanıdığınız bir kardeşiniz olarak bu çok önemli seçimin arifesinde beni bir kez daha dinlemenizi rica ediyorum. Çok kişi soruyor neden CHP'yle ittifak yaptın, neden Kılıçdaroğlu'na destek veriyorsun diye. Ben sizin desteğinizle genç yaşta bakan oldum. Hazinemizin başına geçtim. Dışişleri Bakanlığı yaptım. Avrupa Birliği baş müzakereciliği yaptım. 2002'de 2007'de 2011'de verdiğiniz oylara, emanetinize gözüm gibi baktım. Siz gördünüz, siz tanık oldunuz. Beni en iyi siz bilirsiniz. Emanete hıyanet etmediğimi, asla etmeyeceğimi en iyi siz bilirsiniz. Ben bildiğiniz Ali. Harama bulaşmayan, sizin hakkınızı gözü gibi koruyan...

O yıllarda ekibimizle beraber çok çalıştık dosdoğru çalıştık. Kişi başı milli gelirimizi 3 kattan fazla arttırdık. Çoğunuz maaşlarınızla huzur içinde geçiniyordunuz araba aldınız, belki ev aldınız. Memur kardeşlerim emekli ikramiyesini beklemeden uygun imkanlarla aldı hem de. Enflasyon tek haneye düştü. Yıllarca da tek hanede devam etti. Başka ülkelerle olan ilişkilerde sizlerin hakkını yedirmedim. Başınızı bir kez dahi öne eğdirmedim. Hepsini biliyorsunuz. Pek çoğunuz bizzat o günleri yaşadı. Biz yıllarca Türkiye'yi özgür, demokratik kimsenin ayrımcılığa uğramadığı, zengin bir ülke yapmak için çok çalıştık. Çok da önemli eşikler açtık.

"ERDOĞAN KEÇİÖREN'DEKİ O MÜTEVAZI EVDE OTURAN KİŞİ Mİ?"

Ama sonra başka şeyler oldu. Çok iyi biliyorsunuz. Ben sadece ceketimle çalışmaya başladığım odamdan, çalışma mekanımdan yine ceketimi aldım, çıktım. Tek bir haksızlığa da, yolsuzluğa da ulaşmadığımı en iyi siz gördünüz. Bakın ama ben artık orada değilim. Kurucusu olduğum gençliğimin en verimli yıllarını verdiğim partimden ayrıldım. Neden diye hiç düşündünüz mü? Çünkü orası benim genç yaşımda kurucusu olduğum parti değil artık. Alakası yok. Erdoğan Keçiören'deki o mütevazı evde oturan kişi mi? Yolsuzluklar aldı başını gitti. Görüyorsunuz, haksızlık, adaletsizlik her yerde biliyorsunuz. Sevgili kardeşlerim, unutmayın ki bu seçimde tekrar Erdoğan'ı desteklerseniz kendisinin gelmiş olduğu bugünkü durumunu onayladığınız ve bunun devamını istediğiniz anlamına gelecek. Hiçbir şey düzelmeyecek. Şu anda kötü gördüğünüz her şey inanın daha kötüye gidecek.

"YENİ TÜRKİYE'DE DEVLETİN VE EKONOMİNİN EHİL ELLERDE İDARE EDİLMESİ İÇİN BİZE GÜÇ VERİN"

Sizi korkutanı değil, çok daha güzel günler sözünü vaat edeni seçin. Öfkeyi değil, sevgiyi seçin. Tek aklı değil, ortak aklı seçin. Korkuyu değil, umudu seçin. Sizi hem zengin, hem güçlü, hem güvenli, hem de huzurlu bir Türkiye vaat eden Millet İttifakı'nı seçin. Ellerindeki imkanları kaybetmemek, kurdukları rant düzenini bozmamak için, sizin temiz inançlarınızı, güveninizi istismar edenlerle artık beraber olmayın. Onlara itibar etmeyin. Ben sizin sağduyunuza muhakemenize ülkenizin ve ailenizin şartlarını dikkate alarak, aileniz ve ülkeniz için en doğru kararı vereceğinize inanıyorum. Bizler yarının Türkiye'sinde sizin sesiniz olmak için yola çıktık. Pazartesi inşallah yepyeni bir Türkiye'ye uyanacağız. Bu yeni Türkiye'de devletin ve ekonominin ehil ellerde idare edilmesi için bize güç verin. Unutmayın ben bildiğiniz Ali'yim. Yıllarca hazinenin başında durup tek kuruş harama, haksızlığa bulaşmayan, sizin hakkınızı gözü gibi koruyan Ali. Size söz veriyorum. Tıpkı geçmişte olduğu gibi yine emanetinize sonuna kadar sahip çıkacağım. Tıpkı 21 yıl önceki gibi. Gelin bir kere daha yine beraberce yine sizlerle el ele, hak için, adalet için sandıkta sessiz devrimi gerçekleştirelim. Hepinize hayırlı, bereketli işler, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN