Babacan seçim sonuçlarını değerlendirdi: Yeniden yola çıkma zamanı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçimlerde beklenen sonucu elde edemediklerini belirterek, "Amasız, fakatsız muhasebe yapacağız. Gerekli kararları alıp yolumuza devam edeceğiz," dedi.

DEVA Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde beklediği başarıyı yakalayamamanın ardından gelecek planlarını ve alınacak dersleri değerlendirdi. Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Ali Babacan, seçim sonuçlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Babacan, "Partimiz adına bizi memnun etmeyen bir sonuç elde ettik. Bunun muhasebesini amasız, fakatsız yapacağız. Gerekli kararları alıp yolumuza devam edeceğiz," ifadeleriyle seçim sonuçlarını değerlendirdi. Siyaset sahnesinde uzlaşma ve adaleti ön planda tutacaklarını vurgulayan Babacan, "Seçim sonuçlarına bakıp kavgacı, popülist, anlık politikalardan beslenen insanlar olmayacağız. Uzlaşma ve birlikte çalışma kültüründen, ortak akıldan ve adaletten asla vazgeçmeyeceğiz," dedi.

'KAVGAYA PRİM VERMEYEN VATANDAŞLARIMIZLA GURUR DUYDUM'

Seçimlere katılan siyasi partilere ve sandığa giden vatandaşlara teşekkür eden Babacan, barış içinde oyunu kullanan ve kavgaya prim vermeyen yurttaşlarla gurur duyduğunu belirtti. DEVA Partisi'nin Türkiye'nin dört bir yanında aday çıkardığını ve genç bir siyasi parti olarak büyük bir onur duyduğunu ifade etti.

DEVA PARTİSİ'NDEN SEÇİLEN BAŞKANLARI TEBRİK ETTİ

Babacan, DEVA Partisi'nden seçilen belediye başkanları ve il genel meclis üyelerini tebrik ederek, "DEVA Partisi artık Meclis'te vekilleri, yerel yönetimlerde belediye başkanları, meclis üyeleri olan bir siyasi parti," şeklinde konuştu. Bu başarının önemini vurgulayan Babacan, parti olarak daha fazla çalışacaklarını ve gelecek seçimler için hazırlıklara hemen başlayacaklarını dile getirdi.

DEPREM GERÇEĞİ VE ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Ülkenin en acil sorunlarından biri olan deprem konusuna da değinen Babacan, merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin bu sorunu çözmek için el ele vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. "Yarından itibaren genel seçimler için hazırlanmaya başlayacağız," diyerek, DEVA Partisi'nin geleceğe yönelik hedeflerini ve umutlarını paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN