Babacan'dan çok sert KKM tepkisi: Bunu düşman yapmazdı

Babacan'dan çok sert KKM tepkisi: Bunu düşman yapmazdı

İktidarın kurtulmak için çeşitli yollar aradığı KKM uygulamasını DEVA Partisi lideri Babacan, 'ülkeyi batırma projesi' olarak nitelendirdi. Babacan, "Bunu düşman yapamazdı… KKM ikinci yılını doldurdu. O zaman dedim, şimdi de diyorum: KKM devleti batırma projesidir." dedi.

HABER MERKEZİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Tuzla İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hükümetin ekonomi politikaları ve kalıcı yaz saati uygulaması konusunda eleştirilerde bulundu. Babacan, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasını "devleti batırma projesi" olarak nitelendirirken, yaz saati uygulamasının kaldırılması çağrısında bulundu.

Konuşmasında, milyonlarca öğrenci ve çalışanın sabah karanlığında günlük işlerine başlamak zorunda kaldığına dikkat çeken Babacan, bu durumun insanların psikolojisi üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti. Ayrıca, yaz saati uygulamasının kaldırılmasının gerekli olduğunu vurgulayarak, vatandaşların gün ışığından mahrum bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

Ekonomi politikalarına değinen DEVA Partisi lideri, Kur Korumalı Mevduat uygulamasının ülke ekonomisine zarar verdiğini ve bu durumun "düşman yapamayacağı" bir zarar olduğunu söyledi. Babacan, hükümetin geçmişte başarılı bulunan ekonomi politikalarının tam tersini uyguladığını ve bu durumun Türkiye'yi olumsuz etkilediğini dile getirdi.

"70 MODEL TAVŞANI BAŞIMIZA BELA ETTİLER"

Babacan konuşmasına şöyle devam etti:

Hani “dış mihrak dış mihrak” diyorlar ya… Düşman istese, bundan iyisini bulamazdı yahu. Gittiler 70 model bir tavşanı şapkadan çıkardılar. Rahmetli Özal’ın memleketten söküp attığı sistemi yeniden başımıza musallat ettiler. Rahmetlinin gelecek nesillere “Aman ha, sakın bir daha yapmayın” dediği sistemi getirdiler. Lafa gelince Özal’ı da sahiplenirler, Menderes’i de; değil mi? Onlar ne yaptıysa, bunlar tam tersini yapıyorlar. Koskoca Türkiye’ye laboratuvar muamelesi yaptılar. Son 7 senede denemedikleri saçmalık kalmadı. Bu ülkenin insanlarına kobay gibi davrandılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN